Connect with us

Afaceri

Flori care să-ți înfrumusețeze grădina întrega vară

Publicat

pe

Famous Roses

Florile sunt modalitatea perfectă de a adăuga puțină culoare și frumusețe grădinii dumneavoastră, dar uneori poate fi dificil să alegeți plantele care vor crește cel mai bine în mediul dumneavoastră. Dacă vă aflați într-o zonă în care verile sunt călduroase și iernile sunt reci, ar fi bine să vă concentrați pe soiuri de plante care pot face față ambelor condiții.

Există multe tipuri diferite de flori care se dezvoltă într-o gamă largă de temperaturi. Iată câteva dintre preferatele noastre:

– Trandafiri: Trandafirii au flori frumoase care vin într-o varietate de culori și parfumuri. De asemenea, sunt foarte ușor de cultivat și de întreținut – indiferent de mediul în care sunt plantați!

– Daliile: Aceste flori au flori mari, aspectuoase și cresc pe tulpini înalte care pot ajunge până la doi metri! Daliile sunt originare din America de Sud, dar se descurcă bine în multe climate diferite din întreaga lume, deoarece sunt foarte rezistente – chiar și la secetă sau inundații.

Dacă aveți un spațiu mic, luați în considerare plantarea unor soiuri de flori pitice. Acestea sunt perfecte pentru terase sau jardiniere. Dacă sunteți în căutarea a ceva care va crește înalt, încercați foxglove, crini sau trandafiri.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că alegeți, dacă este posibil, plante care sunt native din zona dvs., deoarece acestea vor fi mai potrivite pentru climatul local decât plantele exotice.

Cel mai bun mod de a vă bucura de flori pe tot parcursul verii

Dacă doriți să adăugați puțină culoare în grădina dvs., nu căutați mai departe de [tip de plantă]. Această plantă vă va înveseli cu siguranță curtea și este ușor de cultivat!

De asemenea, vă puteți aștepta la câteva beneficii suplimentare de la această plantă: atrage polenizatori precum albinele și fluturii, ceea ce înseamnă că veți avea o mulțime de vizitatori dacă o cultivați în grădină!

Când vine vorba de flori de vară, aveți o mulțime de opțiuni. Dar dacă sunteți în căutarea unei grădini care va putea ține pasul cu căldura și umiditatea, veți dori să luați în considerare unele plante care sunt deosebit de rezistente. De asemenea puteți avea în vedere și aceste soiuri de trandafiri urcători care înfloresc toată vara:

Pierre de Ronsard ( Eden Rose )

Misiunea acestui trandafir cățărător este aceea de a bucura privirile începând din mai-iunie când e vremea propice pentru dat în spectacol printr-o explozie feerică de flori cât și mai târziu, în timpul verii, când simte că nimic nu îi mai stă în cale. Are culori seducătoare în nuanțe de alb cremos și roz carmin ce promit să persiste ani la rând, luând deseori forma unei broderii elegante în jurul caselor sau pozând ca un idol pentru celelalte flori din grădină.

Zephirine Drouhin

Popularitatea acestui trandafir cățărător se datorează mai multor motive. Înflorește abundent la sfârșitul primăverii și are florile roz-aprins, cu un parfum absolut minunat. Tolerează semiumbra și solul sarac, iar datorită particularității de a avea putini spini, este ușor de modelat. Zephirine Drouhin atinge, la maturitate, 2.5 – 3.0 m.

Cyclamen Eden Rose

O creație care te va fermeca încă de la prima înflorire, trandafirul cățătător Cyclamen Eden Rose. Veți remarca imediat florile sale generoase, în nuanțe de roz cu un diametru de 11-13 cm și un parfum foarte ușor ce vă va înfiora ori de câte ori vă apropiați să le atingeți. Asteaptați-vă ca acest trandafir să atingă înălțimi de 2.5 – 3.0m și să înflorească repetat din iunie până în octombrie.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Corpuri de iluminat pentru o casă în stil rustic

Publicat

pe

De

Logic Light

Dacă aveți o casă decorată în stil rustic, este important să alegeți corpuri de iluminat care să fie atât elegante, cât și funcționale. Corpurile de iluminat potrivite vă pot face casa să arate caldă și primitoare, dar și să vă ajute să rămâneți în siguranță.

Atunci când alegeți corpurile de iluminat, luați în considerare dimensiunea camerei în care vor fi amplasate. Dacă aveți camere mari, cu tavane înalte, este posibil să doriți să folosiți corpuri de iluminat cu multe becuri, care vor emite mai multă lumină, astfel încât să puteți vedea lucrurile clar. Dacă aveți camere mici, cu tavane joase, este posibil să doriți să folosiți lumini mai mici, care emit mai puțină luminozitate, dar care totuși oferă suficientă iluminare în scopuri de siguranță. În ambele cazuri, asigurați-vă că dimensiunea corpului de iluminat se potrivește cu dimensiunea camerei dumneavoastră!

De asemenea, ar trebui să țineți cont de locul în care este amplasat întrerupătorul de lumină atunci când decideți ce fel de corp de iluminat să cumpărați. De exemplu, dacă nu există nicio priză în apropierea locului în care ați aprinde în mod normal luminile în camera de zi sau în sufragerie (și, prin urmare, nu există niciun loc în care un electrician să instaleze una), atunci luați în considerare utilizarea luminilor LED alimentate cu baterii în loc să instalați un sistem tradițional cu fir, care necesită cabluri în toată casa.

Dacă aveți o casă decorată în stil rustic, luați în considerare folosirea unor lustre rustice care sunt realizate din materiale naturale.

O casă mai aproape de natură

Atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru casa dvs. în stil rustic, rețineți că cel mai important lucru este să se potrivească cu stilul camerei. De exemplu, dacă sufrageria ta are grinzi de lemn de-a lungul tavanului, atunci alege lumini care arată ca și cum ar aparține acelor grinzi în loc să atârne de ele.

Al doilea lucru cel mai important este ca acestea să se potrivească cu schema ta generală de decorare. Dacă doriți ca totul în cameră să fi fost vopsit în alb, cu excepția unui perete acoperit cu artă, atunci probabil că nu va funcționa bine dacă alegeți lumini galbene cu becuri roșii ca piesă de accent!

Cu toate acestea, dacă aveți un plan deschis în care toate camerele curg împreună, atunci nu există reguli stricte cu privire la ce ar trebui să se potrivească unde sau câte lumini ar trebui să atârne de fiecare parte a ușii de intrare în altă cameră (sau chiar dacă ar trebui să fie vreuna).

Ce este iluminatul rustic?

Iluminatul rustic este un stil de iluminare interioară care evocă sentimentul de a fi în aer liber. Acest lucru înseamnă că este adesea mai deschis și mai aerisit decât casele tradiționale, care au o mulțime de spații închise. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea unor surse de lumină care se află deasupra nivelului ochilor (astfel încât să fie vizibile din orice punct din încăpere) sau prin utilizarea luminii naturale cât mai mult posibil pentru a evita complet iluminatul artificial.

Tendințele de decorare rustică

-Materialele naturale, cum ar fi lemnul și piatra

-Articole lucrate manual, cum ar fi ceramica, cuverturile și covoarele

-Un accent pe confort în detrimentul formalității

Cum alegeți noi lumini pentru o casă care nu este în prezent decorată în stil rustic?

Începeți cu un plan! Nu vrei să te trezești cu lumini nepotrivite, care nu se potrivesc între ele sau cu schema de decorare existentă – iar acest lucru se poate întâmpla cu ușurință atunci când alegi lumini noi fără să te gândești la modul în care acestea se potrivesc în estetica generală a casei tale. Așadar, înainte de a merge la cumpărături pentru noi

Dacă decorați o casă în stil rustic, corpurile de iluminat sunt un aspect important. Puteți găsi toate tipurile de lumini de exterior, de la felinare suspendate la lămpi de stâlp, la aplice de perete și multe altele. Veți dori să vă asigurați că corpurile de iluminat se potrivesc cu stilul general al casei dvs. și completează celelalte decorațiuni.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Ce inseamna un producator drojdie modern?

Publicat

pe

producator drojdie

Pentru un producator drojdie modern, producerea acestui ingredient este doar inceputul. O parte mult mai mare din atentia si procesele unei astfel de companii se indreapta spre dezvoltare, atat de produse, cat si de servicii.

Totusi, acest lucru nu multumeste un producator modern, dupa cum s-ar spune. Chiar daca pare greu de crezut, exista destul de multe moduri prin care atat produsul final, cat si produsele clientilor (brutariilor si fabricilor din domeniul panificatiei) pot fi imbunatatite!

Actiuni de dezvoltare a produselor si serviciilor

Dezvoltarea produselor si serviciilor oferite de o companie este de departe cel mai important proces – acesta garanteaza evolutia si profitul, printre altele. Un producator drojdie se ocupa constant de analizarea de noi procese de productie, descoperirea de formule noi de ingrediente (in special amelioratori de panificatie) si mai ales de descoperirea de tipuri noi de drojdii care sa extinda gama de produse oferita de acesta.

Evident, acestea sunt lucruri de baza – dar esentiale pentru orice companie care activeaza in domeniul drojdiei si alte domenii similare.

Analiza senzoriala

Ce inseamna analiza senzoriala pentru un producator drojdie? In primul rand, acesta are rolul de a ajuta clientii/brutarii sa-si inteleaga produsele mai bine. Astfel, producatorii de drojdie pun la dispozitia clientilor experti in gustul si textura produselor de panificatie.

Acestia ofera clientilor sugestii, recomandari, opinii privind dezvoltarea de noi produse de panificatie si dezvoltarea de produse aproape identice cu un alt produs. Totodata, o astfel de analiza senzoriala ofera brutarilor informatii privind pozitia produsului propriu intr-un clasament organizat in aceeasi piata care include si competitorii sai. Desigur, feedback-ul cuprinzator privind gustul si textura produselor de panificatie este inclus in analiza senzoriala oferita de un producator drojdie.

Suport tehnic

Cum anume poate oferi un astfel de producator suport tehnic? Ei bine, un producator are mai multe interese – nu doar simpla vanzare a drojdiei. Companiile de top doresc sa se implice activ in unitatile de productie ale clientilor si nu numai, in special pentru a-i ajuta pe acestia sa faca fata solicitarilor industriei.

Astfel, un producator drojdie de top poate pune la dispozitia partenerilor sai consiliere personalizata, precum si posibilitatea testarii de noi produse in conditii reale si nu numai. In cele din urma, parametrii de productie a unei afaceri vor fi optimizati, in conformitate cu cerintele clientului, dar si cu cerintele pietei.

Pe scurt, un producator drojdie este interesat, in mare parte, de intregul drum parcurs de produsul sau – de pe linia personala de productie si pana in rafturile unitatilor comerciale. Astfel, interactiunea si atitudienea fata de clienti sunt extrem de importante.

Ce producator iti poate oferi toate acestea?

Pentru a te bucura de toate cele mentionate, brutaria ta trebuie sa colaboreze cu un producator de renume in industrie – asadar, de ce sa nu alegi unul cu renume mondial?

LeSaffre, producatorul din spatele drojdiilor industriale Fala si Baker’s Bonus poate fi partenerul, dar mai ales sfatuitorul perfect pentru tine si pentru brutaria ta. Produsele tale de panificatie, precum si reputatia brutariei tale vor beneficia cu siguranta de pe urma unei colaborari de lunga durata cu LeSaffre!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Nevoile nutriționale ale persoanelor de vârsta a treia

Publicat

pe

De

Aboscare

Persoanele în vârstă nu reprezintă un grup omogen, iar nevoile lor dietetice variază în funcție de o mare varietate de factori. Cu toate acestea, există câteva orientări generale care pot fi urmate pentru toți seniorii.

Primul lucru de reținut cu privire la nevoile dietetice ale seniorilor este că aceștia ar trebui să primească suficiente calorii. În timp ce mulți oameni își fac griji cu privire la pierderea în greutate la vârstnici, este de fapt obișnuit ca un cetățean senior să ia în greutate după vârsta de 65 de ani. Acest lucru se datorează faptului că adulții în vârstă tind să aibă mai puțină masă musculară decât adulții mai tineri, așa că ard mai puține calorii.

Nevoile nutriționale ale persoanelor în vârstă sunt un aspect esențial, deoarece organismul se schimbă în timp. Pe măsură ce îmbătrâniți, metabolismul dumneavoastră va încetini și veți avea nevoie de mai puține calorii pentru a vă menține greutatea. De asemenea, corpul dumneavoastră devine mai puțin eficient în absorbția nutrienților din alimente, ceea ce înseamnă că, chiar dacă mâncați mai mult decât înainte, este posibil să nu primiți suficiente vitamine și minerale.

Prin urmare, este important să vă asigurați că alimentele pe care le consumați conțin o mulțime de vitamine și minerale.

Este important să acordați atenție următoarelor substanțe nutritive

-Calciu: Calciul construiește oase și dinți puternici și ajută la funcționarea mușchilor. De asemenea, ajută la prevenirea osteoporozei, permițând organismului dumneavoastră să utilizeze mai eficient vitamina D.

-Fier: Fierul: Fierul ajută la producerea de globule roșii și la transportul oxigenului în tot corpul. O lipsă de fier poate duce la anemie (niveluri scăzute de celule roșii din sânge) care poate provoca oboseală și dificultăți de respirație.

-Proteine: Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și repararea în toate părțile corpului; cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru devine mai puțin capabil să proceseze eficient proteinele, așa că asigurați-vă că includeți proteine în fiecare masă!

Dietă echilibrată pentru aport de nutrienți

Iată câteva sfaturi:

  1. Mâncați multe fructe și legume. Aceste alimente sunt surse bune de vitamine și minerale care vă ajută să vă mențineți corpul sănătos și puternic. Obțineți multe fibre din cereale integrale, fasole și nuci.
  2. Alegeți carne slabă și pește în loc de carne grasă, cum ar fi carnea de vită sau de porc. Aceste alimente oferă proteine importante fără toate caloriile suplimentare care vin odată cu consumul de carne grasă.
  3. Beți multă apă în fiecare zi pentru a vă menține hidratați și pentru a vă menține rinichii funcționând corect!

De asemenea, persoanele în vârstă ar trebui să aibă grijă să evite anumite alimente care pot cauza probleme digestive. Printre acestea se numără alimentele picante, alcoolul, cofeina și băuturile carbogazoase.

Dacă observați că persoana în vârstă are probleme de mestecat sau are probleme de înghițire a alimentelor, atunci poate doriți să luați în considerare achiziționarea unui blender pentru ea, astfel încât să poată amesteca niște smoothie-uri de fructe proaspete în loc să fie nevoită să mestece ceva ce ar putea fi dificil de mâncat pentru ea.

Este important ca persoanele în vârstă să își amintească faptul că organismul lor s-a schimbat în timp și poate avea nevoie de o atenție specială atunci când vine vorba de nutriție. Aceștia ar trebui să discute cu medicul lor despre orice îngrijorare pe care ar putea să o aibă în legătură cu dieta sau obiceiurile lor nutriționale.

Când vine vorba de nutriție, persoanele în vârstă sunt adesea expuse riscului de a nu primi nutrienții de care au nevoie, mai ales dacă suferă de boli specifice vârstei cum ar fi demența. În aceste condiții este de reținut faptul că indiferent dacă acesta se află în îngrijirea familiei sau într-un centru îngrijire bătrâni nevoile nutriționale ale vârstnicilor trebuie tratate cu o importanță deosebită.

Un alt motiv comun de îngrijorare este deshidratarea în rândul persoanelor în vârstă. Deshidratarea poate duce la amețeli, confuzie și chiar la moarte în cazuri extreme! Pentru a evita această problemă cu totul, asigurați-vă că persoana iubită bea multă apă pe tot parcursul zilei (cel puțin un pahar plin pe oră).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv2 ore inainte

Dosarul de urmarire penala privindu-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii luate in cauza

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, a reconfirmat faptul că, atât cele două cliente pe care am avut...

Logic Light Logic Light
AfaceriO zi inainte

Corpuri de iluminat pentru o casă în stil rustic

Dacă aveți o casă decorată în stil rustic, este important să alegeți corpuri de iluminat care să fie atât elegante,...

ExclusivO zi inainte

„Mirosul” a ajuns la DNA si instanțe/INSTANȚA SUSPENDĂ CONCURSUL PENTRU DIRECTORI!

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

producator drojdie producator drojdie
Afaceri2 zile inainte

Ce inseamna un producator drojdie modern?

Pentru un producator drojdie modern, producerea acestui ingredient este doar inceputul. O parte mult mai mare din atentia si procesele...

wedding planner wedding planner
Eveniment2 zile inainte

4 situatii care iti spun ca ai nevoie de un wedding planner

Multe cupluri ar fi de parere ca, indiferent de situatie, nu au nevoie de un wedding planner – si ca...

Aboscare Aboscare
Afaceri2 zile inainte

Nevoile nutriționale ale persoanelor de vârsta a treia

Persoanele în vârstă nu reprezintă un grup omogen, iar nevoile lor dietetice variază în funcție de o mare varietate de...

Exclusiv2 zile inainte

Caruta cu prosti s-a oprit la Ialomita, la control intern!

Un politist este ultragiat. Amenintat cu moartea. Parchetul, sesizat, nu ia nicio masura preventiva. Spre ghinionul victimei, procuror de caz...

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social3 zile inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Livrare Flori Moldova Livrare Flori Moldova
Afaceri3 zile inainte

Cum să-ți impresionezi iubita cu un buchet de flori

Dacă sunteți în căutarea unui mod simplu de a vă arăta dragostea, comandați un buchet de flori în avans pentru...

Etuo Etuo
Afaceri3 zile inainte

Personalizarea carcasei de telefon în scopuri publicitare

Unii designeri recomandă utilizarea carcasei telefonului ca o oportunitate pentru branding sau publicitate, mai ales dacă este vorba de un...

Exclusiv3 zile inainte

Fostul judecător Daniel Morar confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova din anul 2017/Centrul de interceptări al SRI nu există legal si toate înregistrările făcute de SRI prin CNIC din 2002 încoace sunt ilegale!

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

Eveniment4 zile inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Exclusiv4 zile inainte

E un nou trend ce împinge comunicarea la MAI într-o „literatură naiv-moralizatoare” – tip compunere de clasa IV-a – cu „politiști” mascați în iepurași, cu pisicuțe sub capotă, cu polițist care ajută o batrânică să treacă strada, emoticoane…

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

Social5 zile inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Social5 zile inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura ferestrelor. Ferestrele...

Exclusiv5 zile inainte

Niște orgolii pe care IGPR a știut să le exploateze dintotdeauna

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

Top Știri ALBA