Connect with us

Afaceri

„Am și o idee care poate funcționa” | ALBA Mea

Publicat

pe

Dacian Cioloş a scris că „dacă acest miting e un mesaj adresat de diaspora guvernanţilor, ce-ar fi ca tot acest miting să se transforme într-un mesaj pe care diaspora îl adresează societăţii româneşti?”

Totodată, el a menţionat că „Cei care ne conduc azi nu sunt „cauza“ a ceea ce nu merge bine în ţară, ci mai degrabă „efectul“ a ceea ce noi, poate, nu am făcut bine”.

“Dacă vrem să fim parte a soluţiei, haideţi să învăţăm cât mai bine să ne adresăm unii altora, în societatea românească. Să nu ne mai limităm la a ne bate cu umbra ignoranţei şi poate a indiferenţei noastre (pentru că asta sunt cei care au pus mâna pe conducerea guvernului acum: o umbră, o reflexie), ci să atacăm cauza. Dacă reînvăţăm să ne vorbim unii altora, aşa cum am făcut-o în iarna lui 2014 de exemplu, fără a mai aştepta momentele-cheie pentru a o face, fără să ne fi ajuns cuţitul la os, poate că mai avem o şansă să ne facem bine cu propriile noastre leacuri“, a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Cioloş a menţionat că are şi o idee, care poate funcţiona. „Am văzut-o pusă în practică de mai multe grupuri de români organizaţi din diaspora. De exemplu, câţiva profesori şi cercetători români generoşi de la Oxford care aduc elevi din licee din România peste vară în Marea Britanie şi le predau cursuri ca pentru orice student admis la colegiile din campus. Le deschid mintea, îi ajută să aplice apoi dacă doresc la cele mai mari universităţi ale lumii, le dau o şansă la o educaţie de elită”, a scris fostul premier.

„Având în minte acest exemplu, vă propun ca fiecare comunitate din diaspora care se va constitui sau se va consolida după această adunare să ia în grijă o comunitate rămasă acasă – o comunitate dintr-un sat, o comunitate de tineri, de ţărani mici producători, de pensionari, de bolnavi, de elevi dintr-un liceu – şi să o ajute să-şi ia în mâini propriul destin colectiv, aşa cum voi, cei plecaţi în afară, aţi făcut-o individual şi acum o faceţi colectiv, inclusiv prin această întâlnire.

Poate, în felul acesta, facem mai mult decât să dăm un semnal într-un moment dat şi într-un loc dat: poate, aşa declanşăm un proces. Acela de revenire la normalitate”, a mai scris Dacian Cioloş.

 

 

Ziarul ALBAMEA.ro

Facebook Comments

Afaceri

Iti trebuie bani acum? Acord bani împrumut cu dobândă

Publicat

pe

De

Aveți nevoie de bani urgent? Ofer un împrumut de bani cu dobândă, care poate oferi fondurile în mod eficient și rapid. Procesul de aplicare este ușor, iar termenii de rambursare sunt flexibili și pot fi adaptați nevoilor dumneavoastră. Nu există taxe sau comisioane ascunse și veți putea alege dintre plăți lunare, bilunare, trimestriale sau plăti unice. Cu acest împrumut cu dobândă, veți obține garantat fondurile de care aveți nevoie. Așa arată cam toate anunțurile de credite prin instituții financiare nebancare în România.

Primiți un împrumut cu dobândă? Aflați cum să profitați la maximum de această oportunitate financiară

După ce ați ales un împrumut, există pași pe care îi puteți urma pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune avantaje. Puteți face acest lucru prin raportarea corectă la temeiuri de creditare, menținerea ratelor cu plata la timp și verificarea opțiunilor de refinanțare sau prelungire în caz de probleme ori inchideri mai rapide a împrumutului.

Plătiți în mod regulat: Asigurați-vă că vă efectuați plățile în termenul prevăzut pentru a scuti de la taxe de întârziere și pentru a menține un punctaj bun al creditului.

Plătiți mai mult decât necesar: Din moment ce vă puteți permite, încercați să plătiți o sumă mai mare decât cea minimă în fiecare lună. Acest lucru vă va ajuta să scurtați perioada de rambursare a împrumutului și să economisiți bani pe termen lung.

Țineți-vă progresul sub control: Monitorizați schimbările și garantați-vă că mergeți în direcția corectă pentru a atinge obiectivele.

Gândiți-vă la refinantare: Dacă puteți obține o rată a dobânzii mai bună sau un termen de rambursare mai lung, ar trebui să luați în considerare refinanțarea împrumutului.

Dacă sunteți în căutarea unui împrumut cu dobândă, trebuie să vă asigurați că înțelegeți termenii și condițiile care se aplică acestei tranzacții. Este foarte important să știți ce sunt obligațiile dumneavoastră ca și datornic și ce veți primi ca creditor.

Înainte de a semna un contract de împrumut, este esențial să citiți și să înțelegeți termenii. Analizați cu atenție toate detaliile cheie precum rata dobânzii, suma împrumutată, condițiile de rambursare și comisioanele percepute. Acest lucru vă va asigura că sunteți la curent cu drepturile și responsabilitățile legate de creditul pe care luați.

Vă rugăm să fiți atent cu procedurile de creditare. Verificați termenele de plată și ce se întâmplă în cazul în care vă lipsește o plată. Asigurați-vă că aveți rambursare bine definită și citiți cu atenție documentele de creditare inainte de a le semna.

Căutarea celui mai bun împrumut pentru tine poate fi simplificată prin cercetare, punerea de întrebări și luarea în considerare a factorilor important. Nu uitați să verificați mai multe oferte, să citiți cu atenție detaliile contractului și să vă gândiți la refinanțare. Dacă faceți acest lucru, veți găsi un împrumut potrivit nevoilor dumneavoastră care vă va ajuta să atingeți obiectivele financiare!

Contractarea unui împrumut cu dobândă poate fi o soluție rapidă și eficientă pentru nevoile dvs. financiare. Acest tip de împrumut este, de obicei, mai ușor de calificat decât un împrumut bancar, iar fondurile pot fi disponibile mult mai repede. Rata dobânzii poate fi, de asemenea, mai mică decât alte tipuri de împrumuturi și vă oferă economii pe termen lung.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Credit online cu istoric negativ – Cea mai rapidă modalitate de a obține banii de care ai nevoie

Publicat

pe

De

Fie că aveți nevoie de bani pentru a plăti chiria, pentru a acoperi o cheltuială de urgență sau pentru a cumpăra ceva special, obținerea unui credit online cu istoric negativ poate fi cel mai rapid mod de a obține banii de care aveți nevoie. Cu confortul internetului, puteți aplica pentru un împrumut în câteva minute, puteți fi aprobat mai repede și puteți primi banii direct în contul bancar. Furnizorii de credit online cu istoric negativ oferă o procesare rapidă, ușoară și sigură a împrumuturilor, cu rate ale dobânzii competitive și termene de rambursare flexibile. Indiferent care sunt nevoile tale financiare, un credit online cu istoric negativ ar putea fi soluția perfectă pentru a obține rapid și ușor banii de care ai nevoie.

Ce este un credit online cu istoric negativ?

Un credit online cu istoric negativ este un tip de împrumut care se obține prin intermediul internetului. Este de obicei un împrumut pe termen scurt, iar fondurile sunt de obicei depuse direct în contul bancar al împrumutatului. Suma împrumutată poate fi folosită în orice scop, de la plata datoriilor până la finanțarea unei vacanțe. Suma împrumutului și rata dobânzii depind de scorul de credit și de istoricul financiar al împrumutatului.

Împrumuturile online sunt de obicei negarantate, ceea ce înseamnă că nu necesită garanții pentru aprobarea împrumutului. Acest lucru le face să fie o opțiune excelentă pentru cei care nu au bunuri pe care să le pună drept garanție. În plus, împrumuturile online pot fi obținute în câteva zile, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie de acces rapid la fonduri.

Avantajele obținerii unui credit online cu istoric negativ

Obținerea unui credit online cu istoric negativ are o serie de avantaje față de împrumuturile tradiționale. În primul rând, procesul este mult mai rapid și mai convenabil. Poți solicita un împrumut online în doar câteva minute, iar fondurile pot fi depuse direct în contul tău bancar în doar o zi.

În al doilea rând, împrumuturile online sunt de obicei mai flexibile decât împrumuturile tradiționale. Mulți furnizori de împrumuturi online oferă condiții flexibile de rambursare, permițându-vă să personalizați împrumutul pentru a vă satisface nevoile specifice. În plus, unii furnizori de împrumuturi online oferă rate ale dobânzii mai mici decât furnizorii de împrumuturi tradiționale, ceea ce le face mai accesibile pentru împrumutați.

În cele din urmă, împrumuturile online sunt mai sigure decât împrumuturile tradiționale. Majoritatea furnizorilor de împrumuturi online utilizează o tehnologie de criptare securizată pentru a asigura siguranța informațiilor dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că informațiile dvs. personale și financiare sunt păstrate în siguranță și private.

Cum să solicitați un credit online cu istoric negativ

Solicitarea unui credit online cu istoric negativ este un proces rapid și ușor. Cererea trebuie să includă informații despre veniturile, cheltuielile, datoriile și activele dumneavoastră. După ce trimiteți cererea, furnizorul de credite o va analiza și va decide dacă vă aprobă sau nu împrumutul.

Înainte de a aplica pentru un împrumut online, asigurați-vă că aveți pregătite toate informațiile și documentele necesare. Acestea includ extrasele de cont, statele de plată și declarațiile fiscale. În plus, asigurați-vă că aveți un act de identitate valabil și o dovadă de reședință. Acest lucru va face ca procesul de solicitare a împrumutului să fie mai rapid și mai ușor.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Ce sunt vopselurile acrilice si de ce sunt preferate de artistii plastici

Publicat

pe

De

Young woman artist draw pictrure with watercolor paints and brush on easel canvas in studio indoors

Atunci când vine vorba despre a crea obiecte de artă, niciun instrument sau material nu poate fi considerat lipsit de importanță pentru a exprima ceea ce simți. Totuși, mulți artiști plastici preferă să folosească în special culori acrilice, și despre ele am ales să îți vorbim și noi pe scurt, în rândurile de mai jos.

Vopsea pe bază de apă

Încă de la început trebuie să stabilim ce înseamnă exact vopsea acrilica. Este, de fapt, acea vopsea pe bază de apă, la care sunt folosiți pigmenți sintetici combinați cu un mediu acrilic.

Unul dintre avantajele majore ale vopselelor acrilice este că acestea se usucă foarte repede, ceea ce le face o alegere populară printre acei artiști care au nevoie să lucreze rapid și să nu fie nevoiți să aștepte mult până se usucă lucrarea. De asemenea, acestea oferă o varietate de culori strălucitoare și pot fi utilizate pe o gamă largă de suprafețe, inclusiv pânză, lemn, hârtie, plexiglas, metal, ceramica și multe altele.

Vopselurile acrilice sunt recunoscute și pentru durabilitatea lor, ceea ce le face potrivite pentru acele proiecte care sunt supuse utilizării zilnice, cum ar fi decorarea pieselor de mobilier ori crearea de opere de artă de exterior.

Versatilitatea lor este foarte apreciată de artiștii plastici. Mai exact, culorile acrilice pot fi folosite direct din tub sau diluate cu apă pentru a obține nuanțe subtile sau pentru a crea un efect de acuarelă. De asemenea, ele pot fi amestecate cu alte substanțe speciale, cum ar fi gips, pastă de textură sau geluri, pentru a crea texturi și efecte de-a dreptul spectaculoase. Nu este de mirare că artiștii care folosesc vopsele acrilice pentru a da viață unei creații unice pe panza pictura le folosesc pentru a crea efecte și nuanțe originale.

Perfecte pentru mai multe proiecte

Din fericire, vopselurile acrilice sunt disponibile într-o varietate de tipuri și culori. Unele sunt opace, altele transparente, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în diferite proiecte. De asemenea, ele sunt disponibile în culori standard și în nuanțe speciale, cum ar fi metalic, neon sau fosforescent. Nimic nu stă în calea creativității tale!

Atunci când se utilizează vopseluri acrilice, este important să se folosească unelte de calitate, cum ar fi pensule de artă sau pensule cu spumă. De asemenea, este important să se lucreze pe o suprafață curată și bine pregătită, dar probabil că știai deja asta.

Atenție la respectarea măsurilor de siguranță!

Deși vopselurile acrilice sunt relativ ușor de utilizat, este important să se respecte instrucțiunile producătorului și să se acorde atenție la măsurile de siguranță. În general, culorile acrilice sunt considerate a fi sigure și non-toxice, dar este important să se evite inhalarea vaporilor sau chiar ingerarea accidentală. Da, se mai întâmplă și astfel de incidente atunci când ești în febra creației! De asemenea, se recomandă utilizarea unor măști de protecție și ventilare adecvată atunci când se lucrează cu aceste vopsele.

3Ds rendered image of wooden tripod for painting,Selective focus on front object

Uscarea rapidă poate fi uneori un dezavantaj

Cei care lucrează cu vopselurile acrilice trebuie să fie conștienți de faptul că acestea se pot usca rapid, ceea ce de multe ori este un avantaj, dar poate fi și un dezavantaj pentru acei artiști începători sau pentru cei care au nevoie să lucreze într-un mod mai lent și mai precis. În aceste cazuri, îți poate veni în ajutor un inhibor de uscare, care întârzie procesul de uscare și îți lasă mai mult timp pentru amestecarea și aplicarea vopselei.

Și, pentru că tot am amintit de dezavantajele lor, trebuie să recunoaștem că nu sunt atât de pigmentate precum unele vopsele pe bază de ulei, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru artiștii care doresc culori mai intense și mai saturate. În plus, dacă sunt utilizate într-un mediu cu temperatură foarte scăzută, fiind pe bază de apă pot îngheța și se pot deteriora.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Afaceri2 ore inainte

Iti trebuie bani acum? Acord bani împrumut cu dobândă

Aveți nevoie de bani urgent? Ofer un împrumut de bani cu dobândă, care poate oferi fondurile în mod eficient și...

apa de gura apa de gura
Uncategorized7 ore inainte

Ce produse trebuie sa folosesti, dupa interventii chirurgicale la nivelul cavitatii bucale

Cavitatea bucala este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului uman. Atat dintii, cat si gingiile sau limba reprezinta...

Exclusiv15 ore inainte

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

UncategorizedO zi inainte

Provocarea de 21 de zile de la Perfect Fit oferă inspirație pentru noi activități alături de prietenul patruped

București, 16 Martie 2023 – Legătura cu un animal de companie este puternică și contribuie la bunăstarea mintală și fericirea...

Exclusiv2 zile inainte

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III – Ziarul Incisiv de Prahova

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusiv3 zile inainte

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv4 zile inainte

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV – Ziarul Incisiv de Prahova

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv4 zile inainte

Gartner spune ca 2023 este momentul adevarului pentru vehiculele electrice pe baterii

Industria auto va cunoaște mai multe turbulențe în 2023. Până în 2025, giganții din domeniul tehnologiei vor deține o parte...

Uncategorized4 zile inainte

Noul mouse mat Razer Atlas, fabricat din sticlă securizată, oferă o nouă dimensiune a preciziei

Razer Atlas se face remarcat datorită fiabilității și a modului în care permite realizarea de mișcări ultrarapide și deosebit de...

Uncategorized4 zile inainte

TikTok lansează o modalitate de resetare a feed-ului For You și actualizează sistemul de recomandări

București, 16 Martie 2023 – TikTok anunță o nouă funcție care le permite utilizatorilor să își reseteze feed-ul For You...

Eveniment4 zile inainte

Samsung si pentruanimale.ro contribuie la un trai mai bun si mai sanatos pentru posesorii romani de animale de companie

Samsung Electronics România, în parteneriat cu pentruanimale.ro, primul petshop online din România, aduce tehnologia prietenoasă cu animalele de companie mai...

Exclusiv5 zile inainte

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați – Ziarul Incisiv de Prahova

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusiv6 zile inainte

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Cum iti poti amenaja gradina Cum iti poti amenaja gradina
Uncategorized6 zile inainte

Cum iti poti amenaja gradina

Amenajarea grădinii poate fi o sarcină ușoră sau dificilă, în funcție de preferințele și abilitățile fiecăruia. Cu toate acestea, există...

Uncategorized6 zile inainte

Caring for water. With Passion – Noua campanie Wilo dedicată soluțiilor de apă rece potrivite proiectelor tale

Sustenabilitate, inovație și eficiență energetică pentru o lume responsabilă București, 15 martie 2023 Wilo aduce apa acolo unde este nevoie de...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung lansează noile Galaxy A54 5G și A34 5G pentru experiențe awesome accesibile tuturor

Cu un display mai luminos, camere mai avansate și o durată de viață a bateriei mai lungă decât modelele anterioare,...

Top Știri ALBA