Connect with us

Afaceri

EXCLUSIV! Chirurgul român care a uimit lumea medicală mondială. El este “mâna lui Dumnezeu”. Detalii pe care puțini le știu | ALBA Mea

Publicat

pe

A absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti în 1977, iar în perioada 1977-1980 a fost intern prin concurs. A fost apoi rezident (1980-1983), medic specialist chirurg (clasificat PRIMUL PE ȚARĂ la concursul de specialitate, în 1983), iar din 1990 – medic primar chirurg la Spitalul Clinic Fundeni. În anul 1990 a obţinut titlul de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

A reuşit un număr record de transplanturi hepatice, peste 900 şi a salvat sute de mii de vieţi până la ora actuală, prin operaţiile dificile pe care le-a realizat, folosind cele mai sofisticate tehnici operatorii, dar şi prin intermediul sutelor de rezidenţi pe care i-a învăţat să fie buni chirurgi. 

Și în medicină, ca în orice alt domeniu, ca să ajungi cel mai bun ai nevoie de multă muncă şi dăruire, dar şi de un talent cu care numai Dumnezeu te poate înzestra. Și aşa este marele chirurg, profesorul Irinel Popescu, care pentru mulţi pacienţi a fost şi este în continuare un înger coborât din ceruri pe pământ ca să le aducă alinare şi vindecare.

„Mi-a redat viaţa înapoi. Am murit şi el m-a ridicat din morţi acum 6 ani„, povesteşte cu lacrimi în ochi unul dintre foştii pacienţi ai profesorului Irinel Popescu, operat de cancer colo-rectal. „Nu este doar un om, este un înger. Înainte să-l întâlnesc pe el, deja îmi scriam testamentul. Și apoi el a făcut un miracol şi astăzi trăiesc „, a adăugat un altul. 

Mesajul Claudiei 

Claudia Elena este una dintre pacientele care a câştigat bătălia cu moartea, în urma unui transplant reuşit de către profesorul Irinel Popescu. Ea s-a rugat, iar EL i-a trimis un vindecător.

 

“Cred că puţini sunt creştinii ortodocşi, practicanţi, care ştiu că există o rugăciune specială pentru ca Dumnezeu să le scoată în cale un medic profesionist potrivit suferinţei fiecăruia: aceasta o rosteam permanent când am primit un mesaj prin care mi se recomanda un medic: prof. dr. IRINEL POPESCU. Acestui om -”mâna lui Dumnezeu”, vreau să-i dedic câteva gânduri: recunoştinţa nu se poate exprima în cuvinte căci fiecare o simte şi o trăieşte în funcţie de propria conştiinţă, de propria sensibilitatea emoţională.

 

Mă plec în faţa dăruirii şi profesionalismului Domniei Voastre, cu admiraţia şi preţuirea mamelor care şi-au putut mângâia şi strânge în braţe copii, din nou, şi a soţilor care şi-au putut împlini, în continuare, viaţa de familie. Deasemenea, mă fac mesagera recunoştinţei şi a fiului meu Ștefan Teodor ”o minune ulterioară acestui transplant” care este mărturie vie că ”există viaţă după moarte”, a transmis Claudia, transplantată în 2006.

Cartea Înţelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah – Ecclesiasticul, cap. 38, 12-14 

”Și doctorului dă-i loc căci şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, că şi de el ai trebuinţă. Că este vreme când şi în mâinile lui este miros de bună mireasmă. Că şi el se va ruga Domnului ca să dea odihnă şi sănătate spre viaţă ”

 

Ziarul ALBAMEA.ro

Facebook Comments

Afaceri

Victor Ponta s-a făcut grav de râs! Minciuna uriașă pe care le-a spus-o românilor! Fostul premier nu s-a schimbat deloc. Cum a fost prins în „flagrant” | ALBA Mea

Publicat

pe

Doar că acum, Victor Ponta a demonstrat tuturor că este acelaşi politician fără principii şi avid după putere de acum câţiva ani. El continuă să prezininte electoratului minciuni pe bandă rulantă, încercând să se profileze ca partea bună din PSD. Nu mai târziu de noiembrie 2018, liderul Pro România spune că nu va mai primi niciun baron la el în partid, făcând referire la Adrian Țuţuianu şi Marian Neacşu, pentru că vrea să construiască un partid curat, fără să repete erorile din trecut.

„Şi chiar dacă aduc voturi, chiar dacă au putere locală, nu vrem, noi avem un proiect pe termen lung, nu ne trebuie voturi mâine. (…) Eu cel puţin, la PSD, am fost odată îngropat de baronime, nu vreau să fac de două ori aceeaşi greşeală, dar în rest oameni care au activitate politică, care au experienţă, care au capacitate politică, de principiu sunt bineveniţi, însă nu vreau să tragem noi de cineva. Poate se conving ei cu timpul că ce le-am spus în iunie 2017 din păcate s-a dovedit adevărat. Dacă eu credeam că PSD-ul, în interior, în conducere, în CEx, se poate reforma, nu plecam din PSD, că pe mine domnul Dragnea nu a avut curaj să mă supună chiar la vot la excludere, dar mi-am dat seama că direcţia e total greşită şi că, sigur, se va alege praful şi din guvernare şi din activitatea parlamentară şi din PSD. Uitaţi-vă care e criteriul, după episodul de ieri PSD e mult mai slab, Dragnea e mult mai puternic. Eu am acţionat întotdeauna invers, am preferat să fie partidul de guvernare pe care l-am condus cât mai puternic, Guvernul cât mai bine pregătit, chiar dacă am avut eu de pierdut din chestia asta şi cred că am procedat corect”, răspunde Ponta în noiembrie la întrebarea dacă îi va coopta pe Marian Neacşu şi Adrian Țuţuianu în Pro România.

Într-o conferinţă de presă, susţinută la Bacău, luni, fostul preşedinte PSD Dâmboviţa, exclus din partid în luna noiembrie anunţă că se înscrie la Pro România şi că mai mult de atât îl vor urma şi alţi senatori. Aşadar în cele din urmă, Victor Ponta a ales să facă încă o dată un compromis şi să meargă pe mâna baronilor, care au distrus mai multe destine de-a lungul timpului. Totul pentru putere, nimic pentru oameni.

Ziarul ALBAMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

De ce nu i se permite și Simonei Halep? Că nu e americancă? Dezvăluiri uimitoare despre cea mai titrată tenismenă de pe planetă | ALBA Mea

Publicat

pe

Fostul fotbalist Ionel Ganea este de părere că Serena Williams, foloseşte într-adevăr substanţe interzise cu acordul celor mai importante organizaţii antidoping. 

 „Serena Williams este lăsată să foloseasca tratamente pentru inimă, vrăjeala! Au apărut astea şi în presă, nu le spun eu! De ce nu i se permite şi Simonei Halep? Că nu e americancă?”, a spus Ganea la PRO X.

„Serena are o masă musculară mare, dar aţi văzut ca ea foloseşte anabolizante. Dupa ce a născut, asta a fost problema la ea: alăptând, nu a mai putut să folosească ce folosea ea. Asta e părerea mea. La restul le este interzis să foloseasca. Ei iî este permis. Ea a stopat pe perioada cât a fost gravidă şi a alăptat”, a spus Ionel Ganea şi pentru ProSport.

Serena Williams a revenit în circuit anul trecut după ce a lipsit din circuit mai bine de un an. La 37 de ani, destul de rapid după ce a născut, ea a impresionat prin forma de zile mari, mai ales în condiţiile unui număr mare de kilograme în plus.

În trecut, un grup de hackeri, Fancy Bears, au publicat documente sustrase din baza de date a WADA. Între acestea se aflau şi buletine antidoping care notau că mai mulţi sportivi de top au beneficiat de „excepţii”.

Ziarul ALBAMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Vești bune pentru agricultori. Ce fonduri imense li se pregătesc | ALBA Mea

Publicat

pe

Printr-o linie de finanţare în valoare de 51 milioane euro, care urmează să se deschidă în primul trimestru al anului 2019, antreprenorii români vor putea obţine fonduri europene între 100 000 – 1.000.000 euro. De asemenea, 200 de milioane de euro vor fi disponibili pentru investiţii în irigaţii.

Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR), din subordinea Ministerului Agriculturii, a întocmit calendarul estimativ al sesiunilor de înscrieri pentru fondurile europene din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, trimestrul I, 2019.

În capul listei AFIR avem o nouă sesiune a submăsurii 4.1 – Investiţii în exploataţii pomicole, care urmează să se deschidă în primele 3 luni ale anului 2019, cu un buget de  51.013.105 euro, notează StartupCafe.ro

Cine va putea obţine fondurile UE pentru livezi

Beneficiarii acestor bani sunt fermieri (cu exceptia persoanelor fizice neautorizate) şi grupurile de producători şi cooperative (societăţilor cooperative agricole şi cooperativelor agricole, constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare (prezentată în secţiunea Trimiteri la alte acte legislative), care activează în sectorul pomicol, cu condiţia ca investiţiile realizate să deservească interesele propriilor membri.

Ca forme de organizare, categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt:

 • Persoana fizică autorizată (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008), cu modificările şi completările ulterioare;
 • Întreprinderi individuale (înfiinţate în baza OUG nr. 44/ 2008) cu modificările şi completările ulterioare;
 • Întreprinderi familiale (înfiinţate în baza OUG nr. 44/ 2008) cu modificările şi completările ulterioare;
 • Societate în nume colectiv – SNC (înfiinţată în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
 • Societate în comandită simplă – SCS (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
 • Societate pe acţiuni – SA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
 • Societate în comandită pe acţiuni – SCA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
 • Societate cu răspundere limitată – SRL (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
 • Societate comercială cu capital privat (înfiinţată în baza Legii nr. 15/ 1990, cu modificările şi completările ulterioare);Institutele de cercetare – dezvoltare, staţiunile şi unităţile de cercetare-dezvoltare, inovare agricolă şi didactice cu personalitate juridică, de drept public sau privat, inclusiv universităţi având în subordine/structură staţiuni de cercetare-dezvoltare şi didactice din domeniul agricol şi /sau ferme de dezvoltare (definite potrivit legislaţiei naţionale în vigoare privind organizarea şi funcţionarea acestora, în cazul celor de drept public, şi în baza statutului de funcţionare, în cazul celor de drept privat) – doar pentru unităţile de producţie agricolă înregistrate la APIA;
 • Societate agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 36/ 1991 cu modificările şi completările ulterioare);
 • Societate cooperativă agricolă înfiinţată în baza Legii nr. 1/ 2005, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care activează în sectorul pomicol, iar investiţiile realizate deservesc interesele propriilor membri;
 • Cooperativă agricolă înfiinţată în baza Legii nr. 566/ 2004, art..6 cu modificările şi completările ulterioare, care activează în sectorul pomicol, iar investiţiile realizate deservesc interesele propriilor membri care au calitatea de fermieri;
 • Grup de producători (Ordonanţa Guvernului nr. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor şi organizaţiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice, cu completările şi modificările ulterioare) care activează în sectorul pomicol, iar investiţiile realizate deservesc interesele propriilor membri.
 • Composesorate, obşti şi alte forme asociative de proprietate asupra terenurilor (menţionate în Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, cu modificările şi completările ulterioare).

 

Valoarea fondurilor care se vor putea accesa – pomicultură 2019?

Ziarul ALBAMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv3 ore inainte

Onea si Portocala, veste proasta de la Parchetul General/Ce masura s-a luat impotriva „penalilor” de la DNA-ST Ploiesti

România actuala e o țară cu susul în jos, o țară în care tot ce odată era imoral, ilegal, acum...

Afaceri3 ore inainte

Victor Ponta s-a făcut grav de râs! Minciuna uriașă pe care le-a spus-o românilor! Fostul premier nu s-a schimbat deloc. Cum a fost prins în „flagrant” | ALBA Mea

Doar că acum, Victor Ponta a demonstrat tuturor că este acelaşi politician fără principii şi avid după putere de acum...

Afaceri7 ore inainte

De ce nu i se permite și Simonei Halep? Că nu e americancă? Dezvăluiri uimitoare despre cea mai titrată tenismenă de pe planetă | ALBA Mea

Fostul fotbalist Ionel Ganea este de părere că Serena Williams, foloseşte într-adevăr substanţe interzise cu acordul celor mai importante organizaţii antidoping.   „Serena Williams este...

Afaceri11 ore inainte

Vești bune pentru agricultori. Ce fonduri imense li se pregătesc | ALBA Mea

Printr-o linie de finanţare în valoare de 51 milioane euro, care urmează să se deschidă în primul trimestru al anului...

Afaceri14 ore inainte

Vești bune pentru români! Indemnizaţia de hrană a fost aprobată! Cine primește banii în cont în februarie | ALBA Mea

Sindicaliştii din domeniu spun că aceasta va fi plătită abia de luna viitoare, din cauza unei alte interpretări dată legii...

Afaceri18 ore inainte

Iohannis pune la zid PSD! Președintele spune că totul se reflectă în deprecierea leului | ALBA Mea

PSD nu ştie economie, a spus marţi şeful statului, Klaus Iohannis. Evoluţia leului este o dovadă. „Sigur că sunt motive...

Afaceri22 de ore inainte

Statul din Europa care cumpără masiv aur! A depășit până și China | ALBA Mea

Anul trecut, achiziţiile de aur ale Rusiei au crescut semnificativ în urma reducerii deţinerilor de obligaţiuni americane, după ce Washingtonul...

AfaceriO zi inainte

Incredibil! Mașinile negre și bijuteriile din aur sunt complet interzise: Cum este posibil | ALBA Mea

Gurbangulî Berdîmuhamedov, preşedintele autocrat al Turkmenistanului, a început „schimbarea” cu interzicerea funcţionarilor publici de a apela la lacul de unghii...

ExclusivO zi inainte

OPINIE/Vrea ministrul Toader dreptate sau doar execută niste comenzi

În România moderna cele mai profitabile afaceri sunt cele cu statul. Statul român achiziționează la suprapret toate rebuturile companiilor producătoare...

AfaceriO zi inainte

Anunțul a fost făcut! România ar putea găzdui summitul UE | ALBA Mea

Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat luni, la Bruxelles, că un summit Uniunea Europeană – Turcia, în cadrul...

AfaceriO zi inainte

Orașul din România unde nemții creează senzorii care vor salva mașinile DIESEL | ALBA Mea

Nemţii de la Bosch sunt convinşi că  motoarele diesel vor mai rezista o bună perioadă de timp pe piaţă, aceştia...

Afaceri2 zile inainte

Mare atenție! Toți șoferii care fac asta vor fi amendați: Polițiștii iau atitudine | ALBA Mea

Chiar dacă există mereu pericolul de producere a accidentelor de circulație, mulți șoferi își parchează autoturismele pe banda întâi de...

Afaceri2 zile inainte

Dezastru total pentru Liviu Dragnea! Ce îl așteaptă pe liderul PSD | ALBA Mea

Şora răspunde la trei întrebări: „Vreţi Justiţie independentă?, „Vreţi profesionişti la cârma ţării, vreţi oameni cinstiţi şi competenţi?” şi „Vreţi...

Afaceri2 zile inainte

Iohannis îi dă lovitura de grație Vioricăi Dăncilă. Premierul, scos din cărți | ALBA Mea

Astfel, Iohannis nu ar fi invitat-o încă pe Dăncilă la Summitul UE de la Sibiu dedicat viitorului Uniunii Europene, au...

Afaceri2 zile inainte

S-a schimbat legea privind efectuarea ITP-ului! Toți șoferii trebuie să cunoască acest detaliu | ALBA Mea

Potrivit legii, cei care au ITP-ul expirat se vor trezi cu înmatricularea maşinii suspendată. Astfel, autorităţile au dreptul de a-ţi...

Afaceri2 zile inainte

Dragnea, în stare de șoc. Lovitură la nivel înalt primită de liderul PSD | ALBA Mea

Povestea lui Liviu Dragnea a fost relatată adesea în presa internațională, însă cu atât mai mult interes după preluarea de...

Top Știri ALBA