Connect with us

Afaceri

Mărcile pe care românii le cumpără fără să știe că sunt autohtone | ALBA Mea

Publicat

peAtunci când vine vorba de o achiziție în materie de electronice și electrocasnice brandul este un element important pentru clienți, însă nu bate prețul. De cele mai multe ori clienții plătesc pentru un produs cu caracteristici similare sau chiar mai slabe mai mulți bani pentru că brandul este cunoscut. Spre exemplu, un telefon iPhone X se vinde în țara noastră cu 5.500 de lei, deși pe americani îi costă doar 1.400 de lei să îl producă. Un telefon Xiaomi cu aceleași performanțe costă 2.000 de lei. De asemenea, în cazul televizoarelor sau a laptopurilor alegerea este una dificilă deoarece majoritatea au caracteristici similare, iar de cele mai multe ori prețul face diferența. Mulți, însă, ajung să cumpere produse românești fără să își dea seama.

Retailerii electro IT din țara noastră au remarcat tendința oamenilor de a cumpăra produsele mai ieftine, neținând cont de brand, și au lansat mărci proprii.  Altex, cel mai mare jucător pe piața electro-IT, a lansat în urmă cu 12 ani brandul Myria. La început, Altex comercializa sub acest brand calculatoare creând în acest sens o linie modernă de asamblare. Au urmat tablete, periferice și accesoriile de gaming. Gama de produse s-a extins constant astel că din 2011 au fost introduse produsele pentru bucătărie, de îngrijire personală, confort şi climatizare sau filtre pentru apă. În prezent sub brandul Myria, Altex comercializează becuri, ceasuri inteligente, telefoane, boxe, frigidere, mașini de spălat etc. Un alt brand propriu Altex este Teletech. Produsele Teletech sunt televizoarele, sistemele audio sau suporturile pentru TV.

Denumiri nemțești și englezești

eMAG, cel mai mare magazin online de la noi, a lansat brandurile proprii Wink şi Star-Light în 2015. Sub brandul Wink, eMAG comercializează, becuri inteligente, veioze și lămpi, mp3 playere, iar sub marca Star-Light o gamă variată de electronice și electrocasnice, de la televizoare la mașini de spălat. eMag mai deține brandurile Kring și Wunderkid și Steinhaus. Explicația acestor nume este simplă. eMAG comercializează aceste produse în toate țările unde este prezent: Polonia, Ungaria, Bulgaria. Sub brandul Kring, eMAG vinde prosoape, lenjerii de pat, covoare mobilă, căzi și alte obiecte sanitare, iar sub brandul Steinhaus comercializează unelte electrice precum bormașini sau șurubelnițe electrice. Deoarece mâncarea pentru animale, dar și produsele pentru copii sunt la mare căutare, eMAG a creat brandul Mappy sub care vinde scaune pentru copii și Wunderkid, brand sub care se comercializează mobilă pentru camera copilului. Pentru animale există brandurile Mellow și Brown Dog.Mult mai multe mărci are în portofoliu Network One Distriburtion (NOD), cel mai mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, controlat de antreprenorul Iulian Stanciu. Mărcile proprii NOD sunt: Heinner, Cooking by Heinner, Heinner Home, Heinner Tools, Vanora, Horizon, Serioux, Momki, U-grow și Pegas. NOD este acționarul majoritar la Atelierele Pegas. În fiecare categorie există sute de articole, iar NOD se pregătește anul acesta să lanseze noi branduri. “Categoria mărcilor proprii NOD a înregistrat o evoluție foarte bună în 2018. Întreaga divizie de mărci proprii a înregistrat o creștere de peste 25% comparativ cu anul anterior. Vom avea branduri noi în 2019. Le vom anunța în momentul în care vor fi disponibile”, au declarat pentru Capital oficialii companiei.

Televizoarele se vând foarte bine

 Cele mai populare produse dintre toate mărcile proprii NOD sunt  electrocasnicele, televizoarele, articolele de menaj şi textilele. Heinner, Horizon și Serioux aduc bani frumoși distribuitorului IT&C. Astfel, în ultimii trei ani, compania a reușit performanța să vândă 100.000 de televizoare Horizon. Toate produsele au garanție 3 ani, în condițiile în care garanția obligatorie este de doar 2 ani. Unele televizoare au garanție 5 ani. Producția este realizată în fabrici din Turcia, Polonia, Ungaria și China.

Brandul Heiner se află în top 5 branduri în România la anumite categorii, cum ar fi mașini de tocat, storcătoare, hote. Ținta companiei este să treacă de 50 de milioane de euro anual. Produsele Heinner se vând în Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia și Moldova. Toate au garanție cuprinsă între trei și cinci ani în funcție de produs.Brandul Serioux a adus NOD 25 de milioane de euro în perioada 2013-2017, peste 2,3 milioane de produse fiind livrate în acest interval de timp. Aceste produse sunt realizate în China.

Reprezentanţii companiei au anunţat că anul acesta vor exista categorii noi de produse în cadrul tuturor brandurilor, dintre care: confecţii, produse ecologice, monitoare, surse & carcase, maşini de spălat vase. În total, brandurile proprii Momki, Serioux, Horizon şi Heinner aduc 20% din veniturile Network One Distribution. Liderul pieţei de distribuţie IT&C din România a reuşit să îşi crească în 2017 afacerile cu aproape 10%, iar profitul net cu peste 80%, conform datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe. Cifra de afaceri netă a NOD a fost în 2017 de 238 milioane euro.

Piață de peste 2 mld. euro

Piața românească de electronice și electrocasnice este într-o evoluție continuă. În trimestrul al treilea din 2018 piața a crescut cu 14%, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 814 milioane euro, conform datelor GfK. Motoarele de creștere ale pieței au fost sectorul telecom, care a marcat un avans de 19%, si cel al echipamentelor de birou, cu 17%.  Produsele electronice au câștigat 11,7%, mai ales datorită performanței categoriei de televizoare, care a marcat o creștere de 12%.  Sectorul electrocasnicelor mari și-a majorat valoarea cu 11%, iar cel al electrocasnicelor mici cu 8%.  Per ansamblu, piața a crescut, în perioada ianuarie – septembrie, cu 17,1%, până la 2,22 miliarde euro.2,22 miliarde euro, aceasta eta valoarea pieței de electronice și electrocasnice din România, în primele nouă luni ale anului, conform GfK

100.000 de televizoare Horizon a vândut NOD, distribuitorul IT&C deținut de Iulian Stanciu

Ziarul ALBAMEA.ro

Facebook Comments

Afaceri

10 Greșeli SEO care te rețin de la succes în mediul online

Publicat

pe

De

10 Greșeli SEO care te rețin de La succes în mediul online

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem SEO. Găsești materiale disponibile pentru orice stadiu de începere a promovării. Însă, oricât de simplu ar părea din prezentarea etapelor ce trebuie parcurse, demersul nu este unul ușor de realizat. Pentru conceperea unor strategii eficiente este nevoie de ani de experință și de multă practică.

Procesul de optimizare SEO este un demers complex, ce implică multe aspecte și poate atrage în multe capcane pe cei care doresc să obțină rezultate spectaculoase rapid, fară să aibă rabdarea necesară să aplice corespunzător fiecare parte a strategiei. Tocmai de aceea în cele ce urmează îți propunem atenției câteva dintre greșelile, cele mai des întâlnite, ce trebuie evitate pentru a beneficia de o promovare SEO cât mai bună.

Greșeala SEO #1. Datorită informațiilor disponibile pe internet unora li se poate părea că promovarea SEO este un demers banal, ce poate fi realizat de către oricine, cu ceva cunoștințe din surse autorizate și cu curajul necesar de a porni de unul singur la drum. Într-adevăr, promovarea SEO presupune respectare anumitor procese clare, însă efiența lor este dată și de experința dobândită în timp. Tocmai de aceea, dacă dorești o promovare eficientă, apelează la o firmă specializată în realizarea de astfel de servicii.

Greșeala SEO #2. Nu căuta și nu accepta promisiunea unor rezultate eficiente și rapide.Rezultatele aplicării unor strategii SEO eficiente se văd după câteva luni bune. Iar dacă dorești obținerea mai rapidă a acestor rezultate îți faci iluzii. Unele campanii ppc pot face minuni pe termen scurt, dar dacă nu sprijini acest demers și cu o serie de elemente de stabilitate, tot ceea ce ai realizat se va duce rapid în momentul în care nu mai investești acele sume de bani. La fel de adevărat este și că promisiunile ce pot fi făcute de unele agenții sunt exagerate. Nicio agenție de marketing nu poate garanta obținerea unei poziți fruntașe în clasament, fară să treacă o anumită perioadă de timp.

Greșeala SEO #3. Lipsa unei auditări permenente a site-ului și a eficienței campaniei de optimizare SEO. Orice demers SEO trebuie să înceapă cu o auditare a site-ului, fiecare campanie trebuie monitorizată și văzut clar care au fost rezultatele. Este recomandat ca măcar o dată la 6 luni să realizezi un audit SEO al site-ului. Fară o măsurare constantă a poziției și eficineței aplicării unor strategii, întregul demers este lipsit de sens.

Greșeala SEO #4. Oferirea unei experiențe de accesare a site-ului neplăcută. Oricât am încerca să atragem vizitatori în site, dacă la primul contact cu acesta se lovesc de numeroase probleme, efortul este egal cu 0. Dacă site-ul se încarcă greu, dacă apar erori la acesarea anumitor pagini și dacă utilizatorul nu reușește să găsească ușor informațiile, serviciile sau produsele pentru care a intrat în site, atunci orice strategie am aplica, rezultatele vor continua să fie slabe.

Articolul: 10 Greșeli SEO care te rețin de la succes în mediul online poate fi citit în întregime pe Blog SEO România.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Vrei doar o măsuță de cafea sau vrei să îți mobilezi intreaga casă? Cu un magazin de mobilă online ca Acaju e simplu și sigur!

Publicat

pe

De

Vrei doar o măsuță de cafea sau vrei să îți mobilezi intreaga casă? Cu un magazin de mobilă online ca Acaju e simplu și sigur!

O diversitate de motive pot sta la baza deciziei tale de a aduce mai multă bucurie și culoare în viața ta, iar una dintre căile de îndeplinire a acestor dorințe este să alegi să îți cumperi mobilă frumoasa și de calitate. Întotdeauna este loc pentru o schimbare în bine în casa ta, care să iți aducă o stare de euforie și să te facă să te bucuri de ceva nou. E o modalitate ce poate fi simplă și sigură mai ales dacă alegi oferta disponibilă în magazin mobila online Acaju

 Vrei doar o măsuță de cafea sau vrei să îți mobilezi intreaga casă? Cu un magazin de mobilă online ca Acaju e simplu și sigur!

Care ar fi principalele motive care să te determine să iți cumperi mobilă nouă?

Amenajarea casei și achiziția de mobilier nou sunt un prilej extraordinar pentru a te mobiliza și a-ți pune imaginația la lucru în a realiza ceva inedit și original. Cele mai frecvente motive întalnite sunt:

 • ți-ai cumpărat o casă nouă și ai nevoie de mobilier nou;

 • mobilierul vechi s-a deteriorat și necesită să fie înlocuit;

 • vrei să faci o schimbare în amenajarea locuinței tale;

 • te-ai săturat de mobilierul vechi și greoi și dorești ceva modern, conform tendințelor și gusturilor actuale;

 • ofertele curente, posibilitatea de a vedea și de a comanda online, fac alegerea și achiziția mult mai ușoare si îți dă imboldul de a face cumparaturi.

Așadar, tot timpul există un motiv pentru care să consulți un catalog online de mobilă. De multe ori promoțiile sunt tentante și te pot face să iei o decizie instantaneu, chiar dacă nu ai nicio urgență.

 Vrei doar o măsuță de cafea sau vrei să îți mobilezi intreaga casă? Cu un magazin de mobilă online ca Acaju e simplu și sigur!

De ce să cumperi mobilă din magazinul online Acaju.ro?

În primul rând deoarece la ora actulă este o tendință generală de a consulta și de a achiziționa o bună parte dintre bunurile și serviciile de care avem nevoie din mediul online. Este mult mai simplu să vedem toate produsele disponibile, să ne informăm în legătură cu caracteristicile și datele tehnice și să facem o comparație de preț.

În al doilea rând în acest magazin online găsesti o gamă diversificată de elemente de mobilier, care te vor inspira și ajuta în a lua cea mai bună decizie.
Po
ți opta între numeroase variante de:

 • mobilă living sau cameră de zi

 • mobilă de bucătărie

 • mobilă pentru dormitor

 • mobilier de birou

 • canapele

 • saltele

 • mobilier hol

 • mobilier pentru copii.

 Vrei doar o măsuță de cafea sau vrei să îți mobilezi intreaga casă? Cu un magazin de mobilă online ca Acaju e simplu și sigur!

Dar cel mai interesant aspect este că la achizițiile online ai mult mai multe beneficii decât atunci când cumperi dintr-un magazin fizic:
– conform legii, poți returna produsul in 14 zile de la achiziție, iar Acaju duce lucrurile mai departe, lăsându-ți posibilitatea să îl returnezi în 30 de zile de când l-ai primit;
– e adevărat că nu poți testa produsul înainte de a-l achiziționa, însă Acaju, spre deosebire de un magazin fizic, îți dă posibilitatea să îl testezi acasă timp de 30 de zile, ce magazin fizic îți dă o astfel de posibilitate?

–  poți face retur gratuit produsului.

În plus, beneficiezi de aceleași condiții legale din România privind garanțiile.

Pentru mai multe informații și pentru a cere sfaturi avizate din partea unui specialist în amenajări nu ezitați să sunați la datele de contact afișate în site-ul Acaju.ro!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Despre confectiile metalice

Publicat

pe

O data cu dezvoltarea constructiilor, chiar si gama de materiale si accesorii necesare realizarii acestora s-a dezvoltat foarte mult. Aceasta dezvoltare s-a resimtit in special in cazul constructiilor metalice, acolo unde otelul si-a dovedit in repetate randuri eficienta si calitatile de rezistenta.

O categorie speciala in ceea ce priveste otelul in constructii o reprezinta confectiile metalice, cele care de cele mai multe ori pot trece neobservate, insa care ofera un plus de utilitate fiecarei constructii. Foarte multa lume se gandeste la confectii metalice sudate ca fiind elemente simple, fara o prea mare importanta, peste care se poate trece destul de rapid.

De fapt, am putea spune ca acest lucru este usor fals, iar ca argument putem aduce faptul ca echipele noastre de specialisti sunt obisnuite sa lucreze cu trei materiale distincte, care fac obiectul confectiilor metalice: otelul, aluminiul si inoxul.

Stiati ca…

Confectiile metalice industriale pentru a-si mentine rentabilitatea, unii producatori de confectii metalice au nevoie permanenta de capital pentru a-si ajusta rapid productia si pentru a raspunde cerintelor unei diversitati de tipologii de clienti.

Aceste costuri sunt usor de acoperit intr-o economie aflata in plina expansiune, dar atunci cand cureaua se strange si vine recesiunea industria va avea de suferit si companiile vor trebui sa-si reduca costurile variabile, ceea ce, la randul sau, va limita in mod natural baza de clienti la care producatorii de confectii metalice industriale vor fi capabili sa raspunda la orice moment dat.

Abilitatea acestor companii de a face investitii moderne, care sa le permit sa mentina o productie variabila, reprezinta cheia pentru sustinerea diversificarii clientilor. Prin combinarea eforturilor de diversificare a bazei de clienti, precum si asigurarea faptului ca intregul proces de fabricatie a confectiilor metalice este rationalizat de sus in jos, dar si cu o vigilenta crescuta in ceea ce priveste costurile concurentilor, producatorii de confectii metalice isi pot proteja investitiile de impactul influentelor negative din economie.

La Analko Aluminium Industry SRL aceste costuri sunt suportate de companie, avand o maturitate si o experienta de zeci de ani in vopsirea si prelucrarea aluminiului si a altor metale.

Dezvoltarea confectiilor metalice

De la revenirea economica dupa ultima recesiune, confectiile metalice au devenit o afacere puternica care continua sa se recalibreze si sa infloreasca.

Ceea ce considera ca pentru o companie cateva proiecte mari pentru a mentine o marja un profit anual si volume de vanzari constante, dar si diversificarea portofoliului de clienti si continuarea urmaririi sablonului de succes din anii precedenti.

Atunci cand economia locala se dezvolta, aceste stimulente tind sa determine consumatorii finali sa-si mareasca bugetul de cumparaturi importante, cum ar fi masini, barci si case si ce cei industriali sa construiasca.

Ceea ce inseamna toti atatia clienti pentru industrie. Iar pe masura ce atat populatia, cat si veniturile acesteia continua sa se mareasca, va urca direct proportional si sectorul confectiilor metalice.

Cu convingere ca producatorii de confectii metalice care isi pot imbunatatii atat procesul de fabricatie, cat si utilajele de lucru, in parteneriat cu activitatile manageriale care sa acorde o atentie deosebita costurilor concurentei si tendintelor economice care afecteaza permanent baza de clienti vor fi leaderii aceastei industrii, insa vor exista intotdeauna si firme de guerilla, adaptate nevoilor pietelor locale.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv20 de ore inainte

ASOCIAŢIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE DIN SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII (ACMRR- SRI), SEDIUL CENTRAL, O OAZĂ DE BUN SIMŢ, DE RESPECT NECONDIŢIONAT PENTRU TOŢI MEMBRII SI SIMPATIZANŢII SĂI, PRECUM ŞI PENTRU ORICE PERSOANĂ CARE ÎI TRECE PRAGUL.

Am avut de făcut astăzi un mic ”serviciu” de suflet pentru un fost coleg de unitate care este în imposibilitatea...

Cultură2 zile inainte

Galerie de arta online cu articole inedite

ArtAntik este un magazin antichităţi online, situat în judeţul Constantă, cu o experienţă de peste 8 ani în comerțul electronic,...

Exclusiv2 zile inainte

PROMO/MASCATI SI MASONII TEPARI DIN PRAHOVA /CAMERELE DE COMERT SI INDUSTRIE DIN COSTA RICA/IN CURAND

La data de 22.05.2019, Incisiv de Prahova a publicat articolul ”Fals si uz de fals la Politia Locala Ploiesti/Mason in...

Exclusiv3 zile inainte

EXCLUSIV/INTERVIU CU GABRIEL OPREA, PREȘEDINTELE UNPR/”Trebuie să ne întoarcem la valorile fundamentale, care ne definesc pe noi, ca națiune”

„Cine bate palma cu Oprea și UNPR are garanția respectării cuvântului dat” Ziarul Incisiv de Prahova a reusit sa obtina,...

Exclusiv4 zile inainte

Fals si uz de fals la Politia Locala Ploiesti/Mason in Serviciul de Interventie Rapida (“mascatii” institutiei)

Aproape 1.000 de loji masonice cu venituri nefiscalizate se ascund în spatele a mai puțin de 36 de ONG-uri. În...

Exclusiv5 zile inainte

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

20.05.2019 Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României...

Exclusiv6 zile inainte

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

ExclusivO săptămână inainte

Florin Diaconu ocupa functia de director la APM PRAHOVA- in mod ILEGAL/Florin Diaconu este mai presus de lege?!.

Card de credit cu 55 zile fără dobândă. Card de credit 30 zile cu dobândă zero și fără comisioane. Mesaje...

ExclusivO săptămână inainte

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

ExclusivO săptămână inainte

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

10 Greșeli SEO care te rețin de La succes în mediul online 10 Greșeli SEO care te rețin de La succes în mediul online
AfaceriO săptămână inainte

10 Greșeli SEO care te rețin de la succes în mediul online

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem...

UncategorizedO săptămână inainte

Old Blacks Festival lanseaza rockeri noi

Ca și anul trecut, organizatorii festivalului Old Blacks, Rock&More, care are loc pe 7 si 8 iunie 2019 la Quantic...

ExclusivO săptămână inainte

Una calda, alta rece/ Poliția Locală Ploiesti în interese personale

Minunea a durat doar cateva ore. Dimineata am laudat Politia Locala Ploiesti, acum cu regret o “urechem”! Poliția Locală în...

Uncategorized2 săptămâni inainte

VIVE PRO EYE ESTE LANSAT ÎN EUROPA

Sistemul VR pentru companii poate fi achiziționat de pe website-ul Vive.com și din portofoliul retailerilor selectați din peste 25 de...

Exclusiv2 săptămâni inainte

EXCLUSIV/PROMO/MARTI, 14.05.2019, Incisiv de Prahova va devoala MAFIA de la varful ITM Bucuresti/DOCUMENTE

Incisiv de Prahova va prezenta o serie de dezvaluiri privind mafia de la varful ITM Bucuresti, mafia condusa si coordonata...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Sinteza zilei/Pușcăriașii își execută pedepsele în condiții inumane? /Atunci, PSD-ule, copiii cum sunt tratați?/PRIN EXTERMINARE UMANĂ?

Am aflat cum, de ce și de cine a fost protejat fiul lui Dragnea la Drobeta! Dragnea jr., a fost...

Top Știri ALBA