Connect with us

Exclusiv

Voi vă imaginați că ăștia sunt procurorii de la Crimă Organizată care trebuie să ne salveze pe noi de teroriști?

Publicat

pe

Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă?

Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie.

Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri!

Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, logic, nu doar în posesia noastră… Numai că, pur și simplu ”beneficiarii legali” ai acestor informări care în mod normal ar fi trebuit făcute de oamenii generalului Marian Hăpău de la Direcția Generală de Informații a Armatei refuză cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună să ia act de aceste grave vulnerabilități la adresa securității naționale. Unii pentru că știu foarte bine că generalii care i-au avertizat despre ordinul ”contractele date americanilor nu sunt anchetabile” nu glumesc deloc… Iar alții, tocmai cei aflați în fruntea ”lanțului trofic” informativ, pentru că sunt parte a ”circuitului banilor” de la vârful statului român!

Turela Elbit a dat ”rateuri” și în Slovacia și în Norvegia

Și nu își pot tăia singuri craca financiară de sub picioare, după cum vom dezvălui chiar mâine! Atunci când se va afla, în sfârșit, cum înzestrarea Armatei Române a ajuns ”afacerea secolului” chiar pentru cei puși să împiedice ”sifonarea” miliardelor de euro plătite de Ministerul Apărării Naționale! Până atunci însă, publicăm astăzi, fără alte comentarii, pentru ca nu cumva să ”alterăm” detaliile tehnice ale unei astfel de operațiuni, partea din raportul contrainformativ care se referă la ”aspecte neconforme din derularea procedurii și contractul de achiziție pentru TBT Piranha 5”.

Hotărârea CSC din Statul Major General SC 267

” 1. Aspectele de legalitate.

Motivele invocate în Nota de fundamentare a HG 852/2017 pentru atribuirea contractului :
–     justificarea alegerii produsului Piranha 5 prin invocarea unor argumente false și denaturarea Hotărârii Consiliului de Supraveghere a Cerințelor (CSC) din Statul Major General SC 267 din 2017, care este un organ deliberativ și nu avea dreptul legal pentru a lua o asemenea decizie;

–     s-a dorit un produs matur, aflat deja în înzestrarea altor armate, dar la momentul contractării nu exista nicio livrare ( în 2018 Danemarca efectua testarea), iar în configurația din România nu există nici în prezent în nicio altă țară;

–     interesul esențial de securitate – este deja întârziat și este posibil ca transferul total în România a tehnologiei de fabricație a celor 4 sisteme precizate în HG 852 ( carcasa blindată și sistemul de protecție balistică, turela, sistemul de cenzori, sistemul de comunicații și informatică) să nu se realizeze în situația întreruperii sau amânării contractului sau a limitării investițiilor din programul de offset. Deja sistemul de comunicații este provenit din afara României, iar pentru alte componente se aplică în cel mai bun caz o etapă de ansamblare și testare, dar nicidecum de fabricație;

–     urgența – există o întârziere majoră (de peste 21 de luni) pentru livrarea primului lot de TBT, față de termenul prevăzut – Decembrie 2018.

Nerespectarea hotărârilor CSAT precum și ale Parlamentului României.
Derularea contractului :
–     trasabilitatea : documentație atribuire,oferta, negociere, acord cadru, contract subsecvent nu conțin aceleași prevederi;

–     lipsa elementelor de penalitate în situația nerespectării prevederilor de transfer tehnologic, deși acestea erau prevăzute expres în HG 852/2017;

–     compromisurile tehnice de la testare (sistem de informatică și comunicații incomplet,trageri de testare a turelei limitate, prin selecție favorabilă producătorului, inclusiv a loturilor de muniție);

Întârziere de aproape doi ani pentru livrarea primului lot de TBT:

–     în Nota de Fundamentare a HG 852/2017 prima livrare era prevăzută până la sfârșitul anului 2018;

–     conform contractului 12 luni de la alimentarea acreditivului (08.02.2018 + o perioadă de grație de 60 de zile – rezultă 08.04.2019).

–     în realitate este 02.10.2020 pentru sistemul fără aplicația de comandă control fiind posibilă doar o livrare conformă 31.03.2021, deci cu 2 ani întârziere.

Derularea cu întârzieri a contractului de offset, care impune deja penalizări.
Incompatibilități de interoperabilitate!

2. Aspecte de interoperabilitate.

  1. Incompatibilitatea tehnică dintre Piranha 3C versus Piranha 5 (motor, cutie viteze, turelă, armă, sistem de comunicații și informatică) impune un sistem logistic complet diferit, deși cele două tipuri de TBT vor fi utilizate în cadrul aceleiași unități militare Brigada 2 Infanterie. De asemenea, muniția folosită este diferită , calibrul 12,7 mm versus 30 mm.
  2. Incompatibilitatea sistemului de comandă comunicații și informatică instalat pe Piranha 5 față de sistemele de comandă control aflate deja în uz (22PC tactice, 160 posturi de lucru, 153 vehiculare).

3. Aspecte financiare.

  1. Penalitățile de 8,5 milioane de euro plătite de firma Mowag în luna octombrie 2018 nu acoperă întreaga perioadă de întârziere a primei livrări (pentru întârzierea de 12 luni nu se aplică nicio penalitate), deși MApN a plătit în 2018 un avans de peste 111 milioane de euro, sumă pentru care statul român s-a împrumutat de pe piața externă cu costuri semnificative.

4. Aspecte operaționale

Deși unul dintre motivele de susținere a soluției Piranha 5 l-a constituit urgența determinată de contextul geopolitic din zona extinsă a Mării Negre și au fost cheltuite sume mari de bani din bugetul țării, la aproape 3 ani de la începerea contractului nu s-a realizat capabilitatea operațională la MN BD – SE (fosta Brigadă 2 Infanterie), obiectiv asumat și promis către NATO cu termenul decembrie 2018.

Mai mult decât atât, lipsa muniției necesare –  calibrul 30mm (pentru care este dipsonibilă doar o cantitate mică pentru testare) va amâna și mai mult antrenamentul utilizatorilor și atingerea nivelului operațional.

5. Raportul Curții de Conturi

Reprezentanții Curții de Conturi au efectuat în anul 2019 un control al modului de derulare a contractului de achiziție a TBT 8×8, din prisma respectării prevederilor HG 852/2017 și al utilizării fondurilor publice, constatând mai multe nereguli și impunând măsuri de remediere cu termen finalul anului 2019. În luna martie 2020, Curtea de Conturi a constatat netemeinicia decizei CSC nr. 267 din 2017 invocată în HG 852/2017 și a emis o decizie prin care a solicitat măsuri urgente (termen 15 zile) pentru remedierea legalității. Majoritatea problemelor constatate de Curtea de Conturi sunt nerezolvate și în prezent și nu au fost aplicate pedepsele sau penalitățile cuvenite deși acestea sunt prevăzute explicit în lege.”

NOTĂ STRICT SECRET

De asemenea, am luat decizia de a publica și o parte dintr-un alt document atașat raportului și intitulat ”NOTĂ STRICT SECRET”:

”I. aproximativ 20 milioane Euro pentru lotul 2 de 32 de TBT

  1. În acreditiv 131.867.744 Euro
  2. TVA aferent 25.054.871,36 lei
  3. Comisioane, taxe și speze bancare aprox. 1 milion lei.

Stadiul derulării contractului la 01.10.2020 și concluzii :

–     La testele efectuate cu turela UT30MK2, în 2019, în Slovacia, rezultatele la tragerile de precizie la 1.500 m au fost total neconforme și este reluată în perioada 26 – 29.03.2019 în Norvegia. Din informații preliminare nici această testare nu a reușit și se manifestă divergențe majore la nivelul managementului contractului între GDELS și ELBIT, fabricantul turelei, o istorie similară cu cea din contractul de livrare a TBT Piranha 3C, care au dus la o întârziere de peste 7 ani pentru finalizarea lucrărilor. Concluzia a fost că sistemul nu este pregătit pentru acceptanță în 2019.

–     În luna octombrie 2019, la presiunea opiniei publice au fost aplicate firmei Mowag penalități de întârziere în valoare de 8,5 milioane Euro, pe care aceasta le-a plătit imediat sub amenințarea anulării contractului. Trebuie însă precizat că suma de penalizare a.) este limitată la valoarea de 6% din contract și nu acoperă întreaga perioadă de întârziere.”

 

Facebook Comments

Exclusiv

„O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României/Au decorat-o ilegal pe pisi”

Publicat

pe

O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României. Au decorat-o ilegal pe pisi (fără facultate, supermarket, detergenți, tv noapte, forbes, site-uri, masini, soft, machiaj, cafea, cultură, Minister de Interne/ referent/ asistentă) că l-a unit pe Vela cu cățeii pe grajdul Facebook. Ordinul și Medalia “Pentru Merit” sunt printre singurele 3 decorații naționale ale statului român. Cum pentru decorațiile civile pe domeniu activitate îți trebuia activitate și domeniu și n-avea ( Cultură, Diplomație, Agricultură, Industrie, Învățământ, Sănătate, Sport), au propulsat-o direct și ilegal în top, la decorația națională a statului român. Nu s-a putut decât clasa a III-a, că n-are facultate. Dar nici vechime necesară n-are deși este condiție obligatorie, dezvaluie Sorina Ruxandra Matei. (Cristina T.).

„Se naște în 1992.

Se înscrie la Facultatea de Filosofie din București, dar nu reușește să o termine. La 19 ani face un internship de trei luni la ProTV. La 21 de ani începe un job de 11 luni la Marionnaud, urmat de altul de 17 luni la Automobile Bavaria. La 24 de ani își încearcă norocul și la Nespresso, pentru încă 11 luni. În 2017, are mai mult noroc ca „Education Manager & Brand Ambassador” la Estée Lauder.

În 2019 își încheie cariera de opt ani în „multinaționale” pentru a se consacra, cu imensa experiență acumulată, culturii românești. Din toamna lui 2019, așadar, lucrează la Ministerul Culturii, iar de șase luni încoace își pune la dispoziția poporului expertiza la Direcția Informare și Relații Publice din Ministerul Afacerilor Interne.

O carieră excepțională, din care nu trebuie omis umărul pus alături de o colegă la proiectul „Poliția Animalelor”.

Și pentru că a lucrat „în praf”, este îndreptățită să primească la 28 de ani Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a, care se acordă cetățenilor români fără studii superioare (da, știm asta, pare a fi fost criteriul decisiv în acest caz), pentru a recompensa serviciile civile aduse statului român pe timp de pace sau pe timp de război.

Mai aflăm din Regulamentul din 29 iunie 2000 privind descrierea și acordarea Medaliei Naționale Pentru Merit că „decorarea cu Medalia Națională Pentru Merit se poate face numai după îndeplinirea, cu rezultate deosebite, a unor funcții civile și militare timp de cel puțin 5 ani” (art. 12). Cu alte cuvinte, în decernarea aceste medalii fie au contat și joburile de la Automobile Bavaria, Nespresso și Estée Lauder (tot respectul pentru ele!), fie pur și simplu ministrul Vela a decis să încalce regulamentul de dragul asistentei sale, care se plânge că a stat mult în picioare și a mâncat sandviciuri pe holurile instituției.

E foarte greu să ne reținem lehamitea când citim toate acestea. E foarte greu să nu ne împărtășim amărăciunea profundă când aflăm că angajații MAI au primit 79 de distincții, în vreme ce angajații Ministerului Educației Naționale nici măcar una (nu se pun aici distincțiile acordate universităților de medicină), ca să nu mai vorbim de oamenii de cultură ori de actorii cei mai importanți ai societății civile din România.

Povara acestei pandemii o duce toată țara, nu doar angajații MAI. O duc și medicii, și profesorii, și inginerii, și antreprenorii, și oamenii de cultură, și muncitorii, și țăranii. Din punct de vedere simbolic, ar fi fost just ca bărbați și femei extraordinari din toate aceste grupuri să fie recompensați de către cea mai înaltă autoritate a statului. Rămânem însă prizonierii mentalității polițiste, militariste și mai ales prizonierii pilelor, cunoștințelor și relațiilor”, precizeaza doctorul in filosofie al Universitatilor din Cluj si din Strasbourg, Ciprian Mihali.

Sică zice că Iohannis săracul cu toată ditamai Cancelaria Ordinelor nu aveau cum să vadă ce semnează :)))), Iohannis tocmai a zis acum 2 zile, întrebat de Aleph News, că a lucrat la asta, a selectat și a propus persoane merituoase pentru decorare :))))

Declarația lui KIohannis mai jos, luni, 30 noiembrie 2020

https://www.presidency.ro/…/declaratiile-de-presa…

Problema e că decorarea domnișoarei de la detergent și beauty fara e facultate ilegală. N-are vechime în rezultate/ merite cu totul deosebite potrivit art 12 și 14 din regulamentul vieții Pentru Merit, mai dezvaluie Sorina Ruxandra Matei.

https://lege5.ro/…/regulamentul-privind-descrierea-si…

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Care sunt noutatile din partea Allview pentru anul 2021?

Publicat

pe

Conform ultimelor informatii, Allview se pare ca pregateste pentru anul 2021, un smartphone cu o camera Penta.

Din pozele publicate de companie, reiese faptul ca ansamblul principal camere foto/video, cuprinde 5 senzori, plus nelipsitul LED Flash.

Noul dispozitiv cu aceasta configuratie de camere foto/video, va apartine seriei Soul X si cu siguranta va fi noul flagship al brand-ului romanesc. Avand in vedere succesul generatiei actuale din seria Soul X, adica Allview Soul X 7 PRO, cu siguranta surprizele pentru anul 2021 vor fi considerabile.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații!

Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării cu orice preț a alegerilor devine deja una grețoasă, cu fiecare zi care ne apropie de 6 decembrie. Astfel că, în timp ce președintele Klaus Iohannis dă asigurări că la Direcțiile de Sănătate Publică ”au fost unele mici probleme, dar acum totul merge perfect”, românii care au avut ghinionul să se infecteze se confruntă cu o cu totul altă realitate.

O mai fi rămas cineva la call center DSP după vizita lui Iohannis!

Una în care nu doar că nu primesc nici cel mai infim sprijin din partea vreunei autorități a statului român, în frunte cu chiar neputincioasele DSP-uri, dar mai sunt și ”vânduți” de către acestea campaniei electorale guvernamentale. Pentru că în loc să sune izolații atunci când aceștia reușesc cu greu să informeze că au fost testați ”POZITIV” pe banii lor, DSP le furnizează imediat datele la guvern, ca să îi ”racoleze” în chiar numele ministrului Nelu Tătar pentru a cere urna mobilă ca să voteze din carantină pe 6 decembrie!

1863, studiu de caz

Iar pentru ca nu cumva cineva să dezmintă o asemenea practică de-a dreptul jenantă prezentăm un studiu de caz concret. Cu un caz care, testat în privat pe 28 noiembrie a fost declarat pozitiv pe 29 noiembrie. Și cum cei de la DSP îi răspund la telefoane poate doar președintelui Klaus Iohannis, după zece ore de încercări a reușit să încarce pe site-ul DSP toate hârtiile necesare! Da, da, hârtii, foarte multe hârtii, cărora le faci poze și pe urmă le atașezi. Dar cu conștiința împăcată a îndeplinirii unei datorii cetățenești. Numai că de la DSP nu vine cu zilele nici cel mai mic semn, barem o confirmare că ai fost luat în evidență. În schimb, chiar a doua zi, de pe numărul 1863 se primește următorul mesaj : ” Stimați concetățeni, Cu ocazia alegerilor parlamentare organizate în data de 6 decembrie 2020, alegătorii care se află în carantină sau izolare, prin decizia directiei de sănătate publică, își pot exercita dreptul la vot prin intermediul urnei speciale mobile. În acest sens, alegătorii trebuie să depună o cerere la biroul electoral al secției de votare, prin intermediul unei persoane. Cu stimă, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății”. Cu stimă, nea Nelule, dar ai habar de mesajele astea? Și dacă da, chiar nu puteți opri această bătaie de joc a DSP-urilor?

 

Articolul DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv5 ore inainte

„O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României/Au decorat-o ilegal pe pisi”

O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României. Au decorat-o ilegal pe pisi...

Exclusiv18 ore inainte

Care sunt noutatile din partea Allview pentru anul 2021?

Conform ultimelor informatii, Allview se pare ca pregateste pentru anul 2021, un smartphone cu o camera Penta. Din pozele publicate...

ExclusivO zi inainte

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Exclusiv2 zile inainte

Fa urmatorul pas in imbunatatirea business-ul tau online si alege o gazduire web potrivita pentru tine

Observam in ultimii ani o crestere considerabila a tot mai multor persoane ce si-au deschis o afacere in mediul online,...

Exclusiv2 zile inainte

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Dragi compatrioți prahoveni, De ziua noastră, a României noastre dragi, să ne amintim, mai înainte de orice, că suntem datori...

Exclusiv3 zile inainte

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv4 zile inainte

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv5 zile inainte

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

Exclusiv6 zile inainte

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

ExclusivO săptămână inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

ExclusivO săptămână inainte

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

In prezentul articol ne vom referi strict la judecătoarea Zamfirescu Anca Corina si la zidul de protecție creat in jurul...

ExclusivO săptămână inainte

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

România s-a evidențiat în ultimii ani prin distrugerea de vieți omenești în împrejurări pe care nici un om matur nu...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

In prezentul articol ne vom referi strict la judecătoarea Zamfirescu Anca Corina si la zidul de protecție creat in jurul...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Evadare ca-n filme la Penitenciarul Giurgiu.

La data de 30.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul „Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Exact ca foștii informatori ai Securității comuniste cocoțați încă în poziții cheie în statul român, a ales să rămână cocoțat

,,Îmi este RUȘINE pentru că m-am alăturat celor vinovați și responsabili de faptul că în anul 2020 pacienți încuiați la...

Top Știri ALBA