Connect with us

Afaceri

5 lucruri pe care le poți face gratis pe Internet

Publicat

pe

Internetul face parte din viețile noastre și ne ajută zilnic să învățam, să ne distrăm, să trăim evenimentele importante și să socializăm.

Iată, astfel, 5 lucruri pe care le poți face gratis pe Internet:

 1. E cea mai mare resursă de informații – Fără să cheltuim vreun ban, pe Internet putem să ne dezvoltăm cunoștințele în diverse domenii. Putem să învățăm despre istoria unei țări, să aflăm mai multe lucruri despre tradițiile oamenilor dintr-un anumit loc al globului și chiar să învățăm o limbă nouă fără să plătim vreun ban. De asemenea, pe Internet poți fi la curent cu cele mai noi informații în timp real. La toate acestea ajută foarte mult și motoarele de căutare, astfel că în doar câteva secunde putem ajunge la informațiile care ne interesează.
 1. Poți urmări evenimentele sportive – Vremurile în care nu-ți puteai urmări echipa favorită pentru că nu erai acasă sau meciul nu era televizat sunt istorie. Pe Internet poți să vezi cu ușurință o mulțime de evenimente sportive live. Spre exemplu, la Unibet TV sunt zilnic disponibile prin live streaming zeci, poate chiar sute de evenimente. Pot fi vizionate atât meciuri din competiții de top de fotbal, tenis, handbal și baschet, dar dacă ești curios și cum arată sportul în alte zone ale lumii poți urmări live video chiar și meciuri de baseball din Coreea de Sud, competiții de darts, tenis de masă sau hochei din toate colțurile planetei. Partea bună este că nu trebuie să plătești niciun ban pentru a urmări evenimentele, ci doar să ai cont pe Unibet cu fonduri în balanță sau să fi plasat un pariu în ultimele 24 de ore. Iar un alt mare avantaj este că evenimentele de pe Unibet TV pot fi urmărite pe toate dispozitivele.
 1. Uită-te la filme – Poți vedea o mulțime de filme online în mod legal chiar și fără să plătești. Desigur, nu sunt cele mai noi filme, dar multe studiouri aleg să își publice producțiile, după o perioadă, gratis pe Internet. De asemenea, mai sunt disponibile și o mulțime de filme independente, iar o bună parte dintre acestea au o calitate foarte bună. Apoi, pe Internet mai sunt disponibile și foarte multe documentare interesante, despre animale, viață, istorice sau despre cultură. Iar dacă ești fanul animațiilor, nu e nicio problemă, deoarece găsești pe Internet o mulțime, unele cu vocea dublată în limba română. Totodată, în perioada Crăciunului, pot fi vizionate gratuit multe titluri de succes, fară niciun cost.
 1. Joacă-te – Poți să găsești jocuri gratis pe toate gusturile fără să plătești. În ultima vreme, mulți dezvoltatori și-au schimbat viziunea și preferă să lase jocurile gratis, cazuri elocvente fiind Fortnite sau World of Tanks. Chiar dacă sunt jocuri de top, care au milioane de utilizatori, ele sunt gratuite. În plus, există și alte jocuri pe care le poți accesa gratis, care poate necesită și mai puține resurse. De asemenea, inclusiv pe telefonul mobil sau tabletă sunt disponibile foarte multe jocuri, de la simulatoare de fotbal sau baschet până la titluri de acțiune.
 2. Cea mai mare bază de date de muzică din lume – Internetul este, totodată, și cea mai mare colecție muzicală din lume. Practic, nu există melodie pe care să o cauți și să nu o găsești. Cele mai populare platforme sunt YouTube și Spotify. Ambele au și varianta contracost, însă pot fi accesate și gratis, cu reclame care apar din când în când. Diversitatea este un mare avantaj, având în vedere că numai pe Spotify sunt disponibile peste 60 de milioane de melodii. De asemenea, sunt și podcast-uri, set-uri ale unor DJ și multe altele.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cumpara un fiset metalic – cea mai buna varianta pentru a pastra actele firmei!

Publicat

pe

fiset metalic

Legea din Romania prevede, pentru fiecare firma, obligatia de a pastra in arhiva un mare numar de documente financiar-contabile. Unele trebuie pastrate cinci ani, iar altele chiar si o jumatate de secol.

Un fiset metalic de la www.officeclass.ro reprezinta cea mai buna solutie pentru depozitarea documentelor. Datorita materialului din care este facut, acesta rezista in timp si poate suporta greutati mari. Pe fiecare raft poti sa pui zeci de kilograme de acte.

In plus, aceste obiecte de mobilier pentru birou permit si o buna ordonare a documentelor, in functie de necesitati. Una dintre cele mai practice metode de organizare este cea care tine cont de perioada de timp pentru care documentele trebuie pastrate. Ea este indicata de ordinul nr. 2634/2015, din 5 noiembrie 2015.

Ce acte trebuie sa pastrezi timp de 10 pana la 50 de ani?

Pe primul dintre rafturile unui astfel de fiset metalic pot fi depozitate documentele care trebuie pastrate cel mai mult. Concret, cel mai mare termen de pastrare – 50 de ani – se aplica pentru statele de salarii.

fiset metalic

Un al doilea raft poate fi folosit pentru depozitarea celor cu termenul de 10 ani. Este vorba despre trei documente esentiale, care nu trebuie sa lipseasca din cele depozitate intr-un fiset metalic, in cazul unui control:

 • registrul-jurnal, in care se inregistreaza cronologic toate operatiunile economico-financiare efectuate de firma;
 • registrul-inventar, in care se inregistreaza elemente de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, grupate in functie de natura lor, inventariate de firma, potrivit legii;
 • cartea mare, in care se inregistreaza lunar si sistematic, prin regruparea conturilor, miscarea si existenta tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, la un moment dat. Registrul Cartea mare poate fi inlocuit cu Fisa de cont pentru operatiuni diverse.

Ce acte trebuie sa pastrezi pe o perioada de 5 ani?

Exista o a treia categorie de documente, care se pastreaza pe o perioada de 5 ani. Lista acestora – care, la randul lor, pot fi pastrate pe un raft separat al unui fiset metalic – se regaseste in Anexa 4 a Ordinului din 5 noiembrie 2015:

 • nota de receptie si constatare de diferente;
 • bon de predare, transfer, restituire;
 • bon de consum;
 • bon de consum colectiv;
 • lista zilnica de alimente;
 • dispozitie de livrare;
 • fisa de magazie;
 • lista de inventariere cu codul de baza 14-3-12;
 • lista de inventariere cu varianta de cod 14-3-12/b;
 • lista de inventariere (pentru gestiuni global-valorice);
 • chitanta;
 • chitanta pentru operatiuni in valuta;
 • dispozitie de plata/incasare catre casierie;
 • borderou de achizitie;
 • borderou de achizitie (de la producatori individuali);
 • decont pentru operatiuni in participatie;
 • ordin de deplasare (delegatie);
 • ordin de deplasare (delegatie) in strainatate (transporturi internationale);
 • decont de cheltuieli (pentru deplasari externe);
 • decont de cheltuieli valutare (transporturi internationale)
 • nota de debitare/creditare;
 • fisa de cont pentru operatiuni diverse ;
 • fisa de cont pentru operatiuni diverse (in valuta si in lei);
 • decizie de imputare;
 • angajament de plata.

O ultima precizare se refera la faptul ca documentele financiar-contabile care atesta provenienta unor bunuri cu durata de viata mai mare de 5 ani se pastreaza pe perioada corespunzatoare duratei de viata utila a acestora. Pentru a nu incurca lucrurile si pentru ca, in caz de nevoie, sa fie gasite cat mai rapid, si acestea pot fi pastrate pe un raft separat al unui fiset metalic.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Sfaturi pentru a realiza un logo care să spună o poveste pentru cafeneaua ta

Publicat

pe

De

Puține băuturi sunt mai controversate decât cafeaua. Oamenii sunt pasionați de modul în care beau propria cafea. Iar opiniile puternice despre cafea se traduc prin loialitatea față de mărci și companii.

În majoritatea orașelor, clienții au o varietate de locuri excelente pentru a cumpăra cafea. Este nevoie de un brand impresionant pentru ca oamenii să se rupă de rutină și să intre în cafeneaua ta. Poți începe prin a crea un logo foarte bun, apelând la o companie care se ocupă de realizare logo firmă.

Piața cafenelelor este atât de aglomerată în aceste zile, încât multe logo-uri se repetă. Proprietarii de cafenele reutilizează o mulțime de imagini generice și de aceea este bine să faci tot ce poți pentru a te diferenția de concurenți. Ieși în evidență cu un design de logo care amintește clienților cât de mult iubesc cafeaua ta.

Concentrează-te pe ceea ce te face diferit

Ideile de logo-uri pentru cafenele vor fi o provocare dacă nu știi ce înseamnă marca ta. Uită-te în jur la concurenții tăi. Ce faci diferit de ei? De ce ar trebui ca oamenii să-ți aleagă magazinul și ce experiență unică oferi pentru client?

Încearcă să te gândești la cuvinte și fraze care îți descriu identitatea și poziționarea mărcii. Cafeneaua este mică și confortabilă? Are o terasă mare și aerisită? Are un design glam sau grunge? Este modernă și orientată către tehnologie? Diferențierea poate fi simplă, atât timp cât este precisă. Nu le spune oamenilor că ești distractiv după ce ai creat un logo sobru și rece.

Spune o poveste convingătoare

Imaginează-ți povestea din spatele mărcii tale pentru a identifica simboluri puternice. Ce imagini sau forme îți vin în minte când te gândești la valorile și originile mărcii tale? Nu pune o simplă ceașcă de cafea aburind pe siglă pentru că este atât de impersonală încât nu va trezi interes și în plus, a devenit un clișeu.

Pune-ți întrebările potrivite pentru a obține idei de sigle:

 • Cum și de ce ai deschis o cafenea?
 • Care este cel mai semnificativ lucru din meniu sau ce experiențe oferi?
 • Care este cel mai important mesaj pe care vrei să îl transmiți?
 • Cum vrei să îți fie percepută identitatea de marcă?

Acum, folosește răspunsurile pentru a lua în considerare formele și imaginile care au legătură cu marca ta. Imaginează-ți un internet cafe și o sală pentru jocuri. Cafeneaua este modernă, fresh și prietenoasă cu tehnologia, pentru a atrage clienții cu laptopuri și tablete. Un design bun al logo-ului ar folosi forme geometrice îndrăznețe, fonturi simple și culori care se referă la tehnologie.

Ține cont de numele afacerii pentru idei

Efortul depus pentru a crea un nume excelent ar trebui să dea roade atunci când proiectezi un logo de cafenea. Dacă numele companiei este unic, este o sursă bună de diferențiere. Iată câteva puncte de luat în considerare.

Ce cuvinte și obiecte pot fi definite de numele companiei? Un soare are sensul perfect pentru o cafenea numită Wake Up Cafe. Pe de altă parte, o pisică cu mustăți este mai bună dacă te numești Hip Cat Coffee Shop.

Numele companiei conține cuvinte inteligente? Este inclus un nume personal în numele companiei? Dacă afacerea poartă numele tău sau al unei rude, o simplă caricatură este o siglă distinctă pentru o cafenea.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Produse și servicii profesionale pentru construcții

Publicat

pe

De

Activitatea principală a firmei de confecții metalice Analko este de a oferi produse și servicii profesionale pentru construcții metalice de orice complexitate. Firma are o vastă experiență în lucrările generale de construcții, furnizând structuri din oțel. Firma de confecții metalice desfășoară o gamă completă de lucrări, de la dezvoltarea produselor și formarea documentației de proiectare până la producția structurilor metalice în scopuri industriale și de consum, și de asemenea anodizare. Personalul firmei de confecții metalice este alcătuit atât din tineri, talentați, cât și din ingineri, designeri și arhitecți maturi și cu experiență.

Fabricarea de produse pentru construcții

De asemenea, firma se angajează în fabricarea de produse forjate, extrem de artistice, de orice nivel de complexitate, oferind proiecte exclusive pentru fiecare gust, realizate de experți calificați. Profesioniștii pot efectua un ciclu complet de lucrări de la elaborarea schițelor până la instalarea produsului finit. Meșterii firmei au mulți ani de experiență și sunt gata să dea viața celor mai îndrăznețe și unice idei. De asemenea, oferă achiziționarea de produse finite pentru construcţii, realizate conform schițelor designerilor firmei. În catalogul online te poți familiariza cu cel mai larg sortiment de produse de lucrări. La crearea de produse și servicii profesionale pentru construcții se folosesc toate tipurile de tehnologii de prelucrare a metalelor de la cele tradiționale la cele mai moderne. Fiecare produs este realizat la calitate excelentă, deoarece specialiștii lucrează cu profesionalism și răspundere.

Servicii de anodizare profesională

Există multe moduri moderne de a asigura siguranța structurilor metalice. Cele mai populare metode includ oțelul anodizat. Acest proces se numește și oxidare electrochimică sau anodică. Este cel mai frecvent utilizat la prelucrarea pieselor din aluminiu sau titan. Cuprul este slab aplicat pe filmul cu oxid. Prin anodizare, piesele finite devin netede la atingere și capătă o nuanță mai deschisă de gri. După uscare, proprietățile de aderență ale metalului sunt îmbunătățite, iar produsul poate fi ușor acoperit cu un lac transparent sau vopsea în culoarea dorită.

Trebuie menționat că anodizarea prin tehnologia sa diferă de procesele de galvanizare sau de cromare. În acest caz, filmul de protecție nu se aplică pe suprafața hardware-ului, ci este format din metalul însuși. Prin urmare, după o durată lungă de viață, învelișul anodic nu se desprinde și nu se uzează și, prin urmare, proprietățile izolante și decorative nu se deteriorează. Există două tipuri de pelicule de oxid diferite ca structură și scop – barieră și poroase. Primul este format în soluții neutre și poate servi drept acoperire de protecție independentă. Al doilea se obține în electroliți acizi. Este o bază bună pentru vopsele și lacuri.

Procesul de anodizare a oțelului, pe lângă asigurarea unei protecții fiabile și durabile a produselor, se distinge printr-o tehnologie de execuție relativ simplă. Totuși, cel mai bine este să încredințezi lucrarea de anodizare unor profesioniști care se ocupă cu acest serviciu. Firma Analko este încântată să ofere clienților săi servicii de anodizare a metalelor, precum și alte tratamente de protecție. Toate operațiunile sunt efectuate folosind echipamente moderne și preparate specializate. Astfel, vei avea garanția unor rezultate deosebite și profesionale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv5 ore inainte

„O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României/Au decorat-o ilegal pe pisi”

O rușine și o bătaie de joc a lui Vela și Iohannis pe obrazul României. Au decorat-o ilegal pe pisi...

Exclusiv18 ore inainte

Care sunt noutatile din partea Allview pentru anul 2021?

Conform ultimelor informatii, Allview se pare ca pregateste pentru anul 2021, un smartphone cu o camera Penta. Din pozele publicate...

ExclusivO zi inainte

DSP nu sună izolații! Ci pe Tătaru, să trimită urna!

(Preluare National – Catalin Tache): Pe Tătaru îl interesează doar să voteze izolații! Politizarea pandemiei de COVID în contextul organizării...

Exclusiv2 zile inainte

Fa urmatorul pas in imbunatatirea business-ul tau online si alege o gazduire web potrivita pentru tine

Observam in ultimii ani o crestere considerabila a tot mai multor persoane ce si-au deschis o afacere in mediul online,...

Exclusiv2 zile inainte

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Dragi compatrioți prahoveni, De ziua noastră, a României noastre dragi, să ne amintim, mai înainte de orice, că suntem datori...

Exclusiv3 zile inainte

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv4 zile inainte

Pentru cei care își iau amendă pentru că nu poartă masca de protecție: când vă zice organu` că ați încălcat ”legea” să îi cereți Ordinul Comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne emis în baza HG nr. 967/2020 care stabilește condițiile în care e obligatorie masca

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela! DNA ar...

Exclusiv5 zile inainte

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase

O premiera! Pentru prima data, un ministru  dintr-un stat membru al Uniunii Europene admite ca si-au batut joc de propria...

Exclusiv6 zile inainte

PROMO/In data de 02.12.2020, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

La data de 20.06.2020 Incisiv de Prahova publica articolul „Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA –...

ExclusivO săptămână inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio/stenograme senzationale cu un sef de institutie de forta

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a mafiei locale. Inregistrari audio/stenograme care va arunca in “aer” o institutie...

ExclusivO săptămână inainte

Sotia procurorului Negulescu Mircea confirma: in „Justitia din Prahova” dosarele sunt repartizate „dupa sufletul omului” si „cine poate, oase roade”

In prezentul articol ne vom referi strict la judecătoarea Zamfirescu Anca Corina si la zidul de protecție creat in jurul...

ExclusivO săptămână inainte

Institutii publice din Ploiesti afectate de Covid – 19/Noi focare de infectie printre angajatii din sectorul public/Administratia liberala in „silenzio stampa” si inexistenta

România s-a evidențiat în ultimii ani prin distrugerea de vieți omenești în împrejurări pe care nici un om matur nu...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Ce ati facut timp de 8 luni si pret de 14 miliarde de Euro?

In prezentul articol ne vom referi strict la judecătoarea Zamfirescu Anca Corina si la zidul de protecție creat in jurul...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Evadare ca-n filme la Penitenciarul Giurgiu.

La data de 30.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul „Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Paiata Manole a dat unda verde unei marionete de la BNR sa imprastie frica in populatia si economia Romaniei, amenintand, in plina criza economica si in recesiune deplina cu represiune financiara la adresa economiei din Romania

Nu pot decat sa constat ca turnatorul securitatii Petrov nu poate decat sa rabufneasca la adresa Presedintelui SUA, Donald Trump,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Exact ca foștii informatori ai Securității comuniste cocoțați încă în poziții cheie în statul român, a ales să rămână cocoțat

,,Îmi este RUȘINE pentru că m-am alăturat celor vinovați și responsabili de faptul că în anul 2020 pacienți încuiați la...

Top Știri ALBA