Connect with us

Sport

Cum a fentat Casa Pariurilor restricțiile impuse de autorități, punând în pericol sănătatea clienților

Publicat

pe

Sponsorul Ligii 1 a umflat cifrele în pandemie. Directorul General Lewis Findlay: „Avem responsabilitate față de acționarii companiei!”

Bucureștiul, dar și alte importante orașe ale țării abia ce au ieșit din scenariu roșu. Asta, după ce autoritățile impuseseră restricții aproape sau la fel de dure precum cele aplicate în primele luni ale anului trecut, în plină erupție a pandemiei Covid 19, infromează sportpesurse.

Greu lovite de situația alarmantă a numărului tot mai mare de cazuri confirmate de Coronavirus și, implicit, de noile restricții (re)impuse, sunt nu doar breslele și patronatele din HORECA, retail si cele ale bunurilor de larg consum, ci și companiile din Industria de Gaming, care s-au văzut nevoite luni întregi să pună lacătul – din nou – pe agențiile de pariuri stradale. Adică exact acolo de unde vin marile profituri. Mari profituri atât pentru operatorii de licențe, cât și pentru Guvernul României, asta dacă luăm în calcul impactul de 70 de milioane de euro pe care acest segment de business îl are asupra bugetului Statului.

Sub auspiciile acestui sumbru scenariu (roșu), companiile din Industria de Gaming s-au agățat de orice brumă de speranță. Iar această speranță, transformată pentru unii într-o veritabilă disperare, a devenit atât de tulbure încât s-a ajuns la nivelul în care s-a calcat în picioare orice brumă de rațiune. Avem cazul uneia dintre cele mai titrate companii din domeniu, Fortuna Entertaiment Group (FEG), care deține, prin entitățile Fortuna și Casa Pariurilor, cele mai multe agenții de pariuri stradale din România, undeva la 1500-1600 de unități offline.

Ei bine, într-o goană surdă de a mai salva atât cât se mai putea salva din profit, FEG România a recurs la un moment dat la umflarea cifrelor referitoare la numărul maxim de persoane care pot avea acces simultan în interiorul sucursalelor sale. Iar tot acest haos autoimpus a durat zile bune.

Dacă la început Casa Pariurilor (aveți dovezi clare în imaginile prezentate) a afișat o serie de cifre relativ firești, la nivelul celor impuse de autorități și agreate de asociațiile patronatelor din industrie (doar 30% din capacitate la un indice de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori), după explozia de cazuri, care a făcut ca multe localități să intre în scenariul roșu și după ce autoritățile au cerut reanalizarea și modificarea cifrelor conform indicilor noi existenți, lucrurile au luat-o efectiv razna.

Directorul Findlay: „Responsabilitate față de acționarii noștri!”

În loc să respecte cu strictețe normele impuse, cei de la Casa Pariurilor s-au îngrămădit să afișeze cifre din burtă, fără nicio noimă, de două sau chiar trei ori mai mari. Altfel spus, un haos generalizat. Un atentat la siguranța și sănătatea cetățeanului. Zero măsuri de distanțare socială. Liber la instaurarea de focare de infecții.

Mai mult decât atât, sesizați, de alti operatori si ONG-uri din industria de gambling, de derapajele comise, operatorul a încercat să se disculpe invocând ruina financiară, responsabilitatea față de veniturile angajaților și, atenție!, grija pentru profitul acționarilor.

Nu spunem vorbe în vânt. Am intrat în posesia unui document semnat de însuși Directorul General/CEO FEG România, Lewis Findlay, prin care acesta invocă investițiile de milioane de euro pompate în siguranța și protejarea locurilor de muncă ale angajaților, dar și în siguranța și protejarea clienților (?!). Cum? Am văzut! Foarte interesant, mai spune Findlay, că FEG România a avut și are pe lângă toate acestea și o responsabilitate față de acționarii companiei (responsibility to our share-holders), iar interpretările eronate ale legislației nu pot fi acceptate. Și nici urmate, probabil.

Și atunci te întrebi: cum a ajuns un colos precum Fortuna Entertaiment Group, care deține două dintre cele mai populare case de pariuri din România (Fortuna și Casa Pariurilor), sponsori principali ai reprezentativei de fotbal a României și al campionatului de fotbal Liga 1, să disprețuiască atât de tare și fără jenă sănătatea românilor, punând interesul acționarilor ei mai presus de viața oamenilor și mai presus de legile în vigoare? Probabil, răspunsul este proftul cu orice pret, despre care vorbeam mai sus.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Top 5 sporturi pe care să le faci ca să te menții în formă

Publicat

pe

De

Top 5 sporturi

Noi femeile, ne dorim să fim întotdeauna în formă, iar cea mai bună soluție pentru a ne menține în acest fel este sportul. Însă sportul e de multe feluri, cum alegem varianta potrivită pentru noi? Ei bine, pentru a te ajuta să iei mai ușor o decizie, mai jos am întocmit un top 5 al celor mai recomandate și benefice sporturi pentru femei. Iată așadar care sunt acestea:

1. Volei

Este un sport foarte interesant, care te relaxează și te destresează. Cu toate că pare foarte simplu, voleiul constă în foarte multă mișcare și o mulțime de combinații de exerciții fizice. Poți juca volei indiferent de vârsta pe care o ai, mai ales că te va face să te simți plină de energie și îți va ridica adrenalina la cote maxime, toate astea în timp ce socializezi și legi noi prietenii, având în vedere că este un sport de echipă.

2. Înot

Cunoști senzația de libertate pe care o ai atunci când ești în apă? Simți că nimic nu poate fi mai frumos decât momentul prezent, în care apa e singurul lucru care deși te înconjoară, îți dă atât de multă libertate. Înotul nu este un sport deloc ușor, din contră, este foarte solicitant, însă are foarte multe beneficii. De exemplu, înotul te ajută să te dezvolți armonios, deoarece lucrează în mod egal toată musculatura, relaxându-te în același timp. După o sesiune de înot nu te vei simți deloc extenuată, ci plină de energie pozitivă și un vibe extrem de bun.

3. Fitness

Mersul la sală e principalul gând la care ne duce mintea pe toate prima dată. Este foarte la îndemână, mai ales că în fiecare oraș sunt zeci de săli de fitness. Mergând la sală te poți focusa în mod special pe anumite tipuri de mușchi, lucrând exact ceea ce vrei să îmbunătățești. Cu toate că, pentru un aspect armonios, este recomandat să lucrezi toate grupele. Dacă nu ești chiar familiarizată cu acest domeniu, și nu ai habar ce și cum ar trebui să lucrezi, cea mai simplă variantă este un antrenor personal. Acesta te va duce la rezultatele dorite mult mai repede decât ai putea să o faci de una singură.

4. Jogging

Ieși la alergat în parc, în natură, în orice loc care îți place și în care spațiul îți permite! Este o activitate pe cât de relaxantă, pe atât de plăcută și benefică organismului. O oră de alergare merge perfect după o zi stresantă la lucru. Deși ai putea crede ca făcând jogging îți lucrezi doar picioare și fesierii, la fel de bine îți lucrezi și abdomenul, spatele și brațele, deoarece toate sunt active atunci când alergi.

5. Sporturi de contact

Când vine vorba de sporturi de contact, ai o mulțime de variante din care poți alege. Câteva exemple sunt: box, kickbox, arte marțiale, aikido, judo etc. Aceste tipuri de sporturi te ajută foarte mult din două mari puncte de vedere. Primul, înveți să te aperi singură, un lucru de care chiar ai nevoie în zilele noastre. Și cel de-al doilea, te menții în formă, în timp ce te distrezi.

Alege o ținută sexy indiferent de sportul pe care alegi să îl practici!

O ținută în care arăți și te simți bine îți va spori încrederea în tine, te va motiva și îți va da un vibe bun. Dacă vrei să fii în ton cu moda chiar și atunci când faci sport, aruncă o privire pe site-ul nostru și comandă-ți câteva dintre superbele noastre seturi fitness!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Sport

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Publicat

pe

De

Seturi fitness

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare preț pe imaginea corpului nostru, iar nişte seturi fitness de calitate ajută la rândul lor la crearea acestei imagini. De asemenea, atunci când arătăm bine, ne și simțim bine, iar asta ne crește considerabil stima de sine. În plus, sportul ne ajută atât în îmbunătățirea condiției fizice, cât și în redarea încrederii.

Una dintre zonele pe care toate vrem să o îmbunătățim este cea a fesierilor. Există multe metode prin care îți poți crește masa musculară în această zonă, însă cum știi care sunt cele mai potrivite exerciții și care te vor ajuta cel mai mult? Ei bine, îți vom da o mână de ajutor în acest sens, iată top 7 exerciții care îți vor crește masa musculară din zona fesierilor:

1.   GENUFLEXIUNI

Deși ți se pot părea niște exerciții banale, genuflexiunile au un rol foarte important atunci când vine vorba de creșterea masei musculare în zona fesierilor. Fie că ești la început sau practici diferite sporturi de mult timp, te poți baza întotdeauna pe acest tip de exerciții. De asemenea, atunci când faci inflexiuni, pentru a adăuga puțină intensitate, există posibilitatea de a implica și greutăți atunci când exersezi. Dacă ești la început însă, nu te forța cu greutăți, începe cu genuflexiuni simple până te obișnuiești cu exercițiul.

2.   RIDICĂRI DE BAZIN CU CONTRACȚIE VOLUNTARĂ A FESIERILOR

Pentru acest tip de exercițiu vei avea nevoie și de puțină recuzită, mai exact de o saltea sau de un covoraș. Pentru a face acest exercițiu trebuie să stai întinsă pe spate, mai apoi, va trebui să îți ridici bazinul și să menții această poziție timp de câteva secunde. După cele câteva secunde menținute în poziție îți cobori bazinul și rămâi din nou întinsă pe podea. Fă aceste exerciții în repetate rânduri, în acest mod fesierii se contractă și mușchii lucrează. Este un exercițiu foarte eficient, simplu, care se poate practica cu sau fără greutăți.

3.   PRESĂ PENTRU UMERI

Pentru început trebuie să stai cu picioarele lipite și să faci un pas cu piciorul drept înainte. Apoi, coboară-ți corpul astfel încât genunchiul drept să fie direct peste glezna dreaptă, iar șoldul stâng să fie direct peste genunchiul stâng. Contractă-ți mușchii feselor și împinge în picioare, ridicând brațele deasupra capului.  Dacă alegi să îl faci fără greutăți, strânge-ți brațele în timp ce te ridici, concentrându-te pe încărcarea puterii și a tensiunii în umeri. După ridicarea presei, trebuie să te menții sus câteva secunde, apoi să cobori ușor.

4.    GENUFLEXIUNI PLIOMETRICE 180

Stai cu picioarele puțin mai late decât nivelul umerilor.  Dacă dorești să adaugi greutate, folosește o ganteră sau un alt obiect greu (cum ar fi o sticlă mare de apă) și ține-l în fața pieptului.  Apoi, împinge genunchii spre exterior și coboară într-o poziție ghemuită.  Strânge-ți mușchii feselor și împinge călcâiele pentru a sări în sus și a te răsuci la 180 de grade în aer.  Aterizează cu picioarele puțin mai late decât lățimea umerilor și repetă.

5. GENUNCHI ÎNALȚI

Trebuie să stai în picioare, în timp ce le ții depărtate la lățimea umerilor. Apoi du genunchiul drept spre piept, urmat de genunchiul stâng spre piept, în timp ce îți strângi fesierii de fiecare parte.  Repetă cât de repede poți timp de 30 de secunde.

6. FANDARE LATERALĂ PONDERATĂ

Stai cu picioarele unite și fă un pas mare cu piciorul drept îndreptat spre dreapta.  Ținând spatele plat, umerii ridicați și piciorul stâng întins, îndoaie genunchiul drept și coboară fundul spre sol (nu lăsa genunchiul drept să treacă de glezna dreaptă). Folosind fesierii, împinge călcâiul pentru a reveni la poziția inițială.  Repetă și cu piciorul stâng.  Poți adăuga și greutăți pentru un plus de intensitate.

7. FANDARE DE MERS

Pune piciorul drept înainte și coboară corpul astfel încât genunchiul drept să fie direct peste glezna dreaptă, iar șoldul stâng să fie direct peste genunchiul stâng.  Apoi, strânge mușchii feselor și împinge pentru a sta pe piciorul drept, ridicând genunchiul stâng spre piept.  Așează piciorul stâng pe pământ în fața ta și repetă exercițiul pe partea opusă.  Pentru o provocare suplimentară, adăugă greutăți.  Repetă exercițiul de cât mai multe ori!

Ai nevoie de seturi fitness care să te ajute să lucrezi eficient!

Atunci când încep să practici un sport, trebuie să îți și reînnoiești garderoba cu noi modele de seturi fitness! Pentru a ajunge la rezultatele dorite nu trebuie doar să lucrezi, ci trebuie să lucrezi eficient! Unique Gym Wear îţi sare în ajutor în acest sens! Pe www.uniquegymwear.ro găsești o multitudine de seturi fitness și articole vestimentare care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta. Acestea îţi oferă mobilitate şi îţi permit să te mişti în voie atunci când faci exerciţii fizice, oferindu-ţi, de asemenea, un aspect de invidiat. Aruncă o privire pe site și alege-ți preferatele.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Sport

Cele mai bune seturi fitness pentru mers la sală

Publicat

pe

De

seturi fitness

Pentru a ne menține în formă și sănătoase, trebuie să facem din sport un obicei. Obicei care să se repete de cel puțin 3-4 ori pe săptămână. Mai ales că mișcarea are atât de multe beneficii pentru întregul organism. Aceasta nu doar că ne ajută din punct de vedere fizic, ci contribuie și la starea noastră psihică și la starea generală de bine. Indiferent de tipul de mișcare pe care îl faci, ai întotdeauna nevoie de ținute sport potrivite, cum ar fi nişte seturi fitness de calitate. O ținută corectă te va ajuta să obții rezultatele și performanțele sportive pe care ți le dorești, de aceea este atât de important să alegi bine înainte.

Dacă și tu ești o adeptă a mișcării și a mersului la sală, acest articol este destinat ție! Vom descoperi împreună, pe parcursul acestuia, cum să te îmbraci potrivit atunci când faci mișcare!

Nu-ți lua niciodată haine prea mari sau prea mici

Hainele destinate activităților sportive trebuie să se potrivească perfect. În cazul în care sunt prea mari, te vor incomoda și te vor încurca, iar dacă sunt prea mici, nu îți vor permite să te miști în voie, te vor “ține” și te vor incomoda. În mod obișnuit, articolele vestimentare sportive sunt realizate din materiale elastice, care sunt și cele mai recomandate. De evitat sunt cele care sunt făcute din materiale aspre. Principalul criteriu după care să îți alegi hainele este ca acestea să fie confortabile și să te simți bine în ele.

Contează ce haine porți atunci când te concentrezi pe anumite grupe musculare?

Da, contează! Hainele au la rândul lor un rol esențial în îmbunătățirea forței, mai ales dacă te concentrezi pe anumite grupe musculare. De exemplu, dacă te concentrezi pe creșterea masei musculare din zona coapselor, a gambelor și a fesierilor, sunt recomandați colanții. Colanții sport, chiar și cei cu push-up, îți vor oferi toată mobilitatea de care ai nevoie și te vor ajuta și să îți evaluezi progresele mult mai ușor. În plus, te vor avantaja foarte mult și din punct de vedere estetic, dându-ți un aspect foarte sexy.

De asemenea, dacă îți dorești să lucrezi zonele superioare, precum abdomenul, spatele, mușchii brațelor etc., e musai să optezi pentru purtarea unei bustiere, sau a unui top special pentru sport. Acestea te vor ajuta să ajungi la rezultate obținute mai repede decât crezi, deoarece vei lucra mai mult și mai eficient.

Cât de mult contează materialul din care sunt confecționate hainele fitness?

Atunci când îți alegi o vestimentație de sala trebuie să ții cont și de materialele din care sunt confecționate hainele. Acest lucru reprezintă un factor foarte important. Este esențial ca articolele vestimentare în care alegi să faci sport să fie confecționate din texturi plăcute la atingere, care să nu rețină umezeala și care să îți pastreze o temperatura corespunzătoare a corpului indiferent de sezonul și locul în care faci mișcare.

Fiecare sezon are nevoie de haine potrivite

Nu poți face și iarna și vara mișcare în aceleași haine. Îți recomandăm să ai ținute diferite pentru sezonul cald și cel rece. Vara ai nevoie de ținute cât mai lejere, iar iarna de unele care să îți permită să te miști în voie și în același timp să îți țină de cald. Dacă îți dorești să îți achiziționezi cele mai calitative seturi fitness, în care să arăți wow, dar să te bucuri și de mobilitate, uniquegymwear.ro este ceea ce ai nevoie.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

sistem fotovoltaic sistem fotovoltaic
Uncategorizedo oră inainte

Mentenanta unui sistem fotovoltaic – o poti realiza de unul singur?

  Inspectia generala, precum si mentenanta periodica a unul sistem fotovoltaic pot fi facute de echipa de experti care a...

Eveniment2 ore inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Uncategorized3 ore inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

Uncategorized3 ore inainte

SWISS CLINICS participă la AMWC Monaco 2024, cel mai important congres mondial de medicină estetică și anti-îmbătrânire din lume

AMWC Monaco 2024 are loc în cadrul Grimaldi Forum, în perioada 27-29 martie, și aduce împreună peste 15.000 de participanți Swiss...

camere supraveghere camere supraveghere
Social3 ore inainte

Importanta prezentei unor camere de supraveghere in magazinele de suvenire

In era moderna, securitatea a devenit o preocupare majora pentru toti cei care detin afaceri, indiferent de domeniul in care...

cursuri de agent de securitate cursuri de agent de securitate
Uncategorized21 de ore inainte

Cursuri de agent de securitate – motivul principal pentru care sa le urmezi

  Activezi deja ca agent de paza si nu stii daca ar trebui sa urmezi cursuri de agent de securitate?...

slabit rapid slabit rapid
Uncategorized21 de ore inainte

Trucuri pentru slabit rapid – ar trebui sa le urmezi?

  Cand vine vorba de slabit, acest proces este deseori asociat cu viteza – slabirea rapida este pentru multi o...

Exclusiv22 de ore inainte

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine” – Ziarul Incisiv de Prahova

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Eveniment23 de ore inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

UncategorizedO zi inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

EvenimentO zi inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Exclusiv2 zile inainte

 INTOARCEREA “RABINULUI” – Ziarul Incisiv de Prahova

                                         ...

Uncategorized2 zile inainte

Kingston Digital lansează SSD-urile industriale i-Temp

formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme și inginerii de proiectare Managementul ciclului de viață și asistență...

Eveniment2 zile inainte

NAVITEL a lansat o nouă cameră de bord auto: NAVITEL R35

NAVITEL a lansat la începutul anului noua cameră de bord auto NAVITEL R35 care este proiectată pentru a oferi o experiență de...

Exclusiv3 zile inainte

copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! – Ziarul Incisiv de Prahova

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Uncategorized3 zile inainte

BenQ lansează PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac și MacBook Pro

Alăturându-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi și creatori de conținut București, România,  Martie 2024 –...

Top Știri ALBA