Connect with us

Turism

Sighisoara – Un importat centru turistic al tarii

Publicat

pe

Sighisoara

Daca esti pasionat de istoria medievala, atunci este momentul sa ajungi in universul culturii si civilizatiei stravechi, la Sighisoara.

Vorbim despre un oras istoric foarte bine pastrat, cu o datare inregistrata inca din secolul al XII-lea. Principalul punct de atractie al acestui oras este reprezentat de arhitectura medievala splendida, dar si de zidul de aparare intact. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca pe durata vacantei tale la Sighisoara vei putea descoperi case medievale bine conservate, strazi pietruite si turnuri de aparare cu adevarat impresionante.

Stiai ca Vlad Tepes, unul dintre cei mai importanti domnitori ai Tarii Romanesti, s-a nascut la Sighisoara?

Practic, acest oras este un centru cultural si istoric semnificativ pentru tara noastra. Odata ce ai ajuns la Sighisoara, te gandesti probabil ce ai putea sa vizitezi in fascinanta zona. Ei bine, incepem cu Cetatea de la Sighisoara, care este situata pe o colina de la marginea orasului. Zidurile ce inconjoara cetatea se intind pe o suprafata de aproximativ 1 km, iar cele 8 turnuri impresioneaza prin designul lor.

In partea interioara a cetatii vei regasi numeroase imobile ce au fost restaurate, cat si o biserica ce a fost construita in secolul al XIV-lea. An de an, la Cetatea de la Sighisoara se organizeaza un festival medieval cunoscut sub denumirea de „Festivalul Sighisoarei”.

Printre principalele obiective ale acestui festival se numara readucerea la viata a atmosferei medievale. Turisti din toate colturile lumii aleg sa ia parte la festival, fiind entuziasmati sa descopere mai multe detalii despre specificul zonei, iar sa gasesti o cazare in Sighisoara poate fi o adevarata provocare in acea perioada.

Peisaje pitoresti de exceptie

Pe langa atractiile turistice, Sighisoara se dovedeste a fi o destinatie de vacanta interesanta si din prisma peisajelor. Situata intr-o zona pitoreasca a Transilvaniei, aici poti sa admiri peisaje care mai de care mai frumoase. Dealurile, muntii acoperiti de paduri si vegetatia sunt doar cateva din motivele pentru care Sighisoara este o varianta excelenta. Pe durata lunilor de vara poti sa planifici drumetii montane si sa ai parte de numeroase activitati in aer liber.

Biserica din Sighisoara se numara printre obiectivele turistice de renume din zona. Cunoscuta si sub denumirea de „Biserica Manastirii Dominicane”, aceasta prezinta un design gotic si este totodata decorata cu vitralii, picturi murale si sculpturi.

Ceea ce este bine de stiut ca in oras se afla si Casa Vlad Dracul, un imobil asupra caruia planeaza diferite legende. La momentul actual, casa a fost transformata in muzeu, prezentand viata controversatului domnitor.

Si Piata Centrala din Sighisoara este deseori vizitata de turisti, tocmai datorita existentei restaurantelor, teraselor si a altor localuri unde acestia se pot bucura de preparate cu specific local.

Prin urmare, Sighisoara este considerata a fi un mic colt de rai pentru persoanele ce isi doresc sa descopere mai mult din atmosfera medievala de altadata. Aici te vei simti ca la curtile regale ale marilor familii imperiale, traind o experienta unica.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Staţiunile balneare din Vâlcea – terapie pentru trup şi suflet

Publicat

pe

De

Vâlcea nu este cunoscută doar pentru zonele sale montane de excepţie, ci mai ales pentru staiunile balneare de care dispune. Acestea tratează şi relaxează an de an mii de turişti din toată lumea. În total sunt 6 staţiuni balneoclimaterice în Vâlcea, fiecare având propriul său farmec. Vom discuta pe rând despre fiecare în parte, iar la final te vei putea hotărî care este cea potrivită pentru tine. Sau de ce nu, poţi alege chiar şi mai multe, poţi face un tur al staţiunilor balenoclimaterice din Vâlcea!

Staţiunea Călimăneşti

Este una dintre cele mai populare staţiuni balneoclimaterice vâlcene. Aceasta se afla pe Valea Oltului, iar în trecut a fost unul dintre locurile preferate ale lui Napoleon III, datorită izvorului de apă minerală care se regăseşte aici. Încă din anul 1860, staţiunea a avut parte de o faimă uriaşă la nivel european, ajungându-se chiar ca apa de aici să fie îmbuteliată şi trimisă la Paris. Având ape termominerale ce au o adâncime de 2 500 m, ape termominerale sulfuroase şi o bioclimă protectoare, staţiunea Călimăneşti poate fi un loc ideal pentru tratarea multiplelor afecţiuni, precum cele digestive, urinare, de rinichi, disfuncţii ginecologice, neurologice, endocrine etc.

Staţiunea Căciulata

Ca localizare se regăseşte la 18 km distanţă de Râmnicu Vâlcea, pe malul drept al Oltului, în Depresiunea subcarpatică Jiblea –  Călimăneşti. Acesta este un loc perfect dacă îţi doreşti să îţi tratezi boli precum: boli digestive, hepatobiliare, boli ale sistemui renal şi urinar, tulburări metabolice şi nutriţionale, afecţiuni respiratorii, boli ale sistemului nervos periferic, stări reumatismale, posttraumatismale, boli ginecologice, boli O.R.L, boli dermatologice, cardiovasculare etc.

Băile Govora

Despre Staţiunea Băile Govora s-au spus multe lucruri frumoase, fiind una dintre cele mai cunoscute astfel de staţiuni din ţara noastră. Aceasta se află într-o zonă deosebită, situată într-o mică depresiune şi fiind străbătută de pârâul Hinta. Locul este înconjurat de păduri de foioase, care fac temperaturile de acolo să fie unele blânde, temperatura medie anuală este de aproximativ 9°C. Aici se găsesc apele minerale clorurosodice, bromurate concentrate, sulfuroase, slab bicarbonatate, hipotone şi nămolul mineral sapropelic adus de la Ocnele Mari. Acestea sunt recomandate în tratarea afecţiunilor respiratorii, oto-rino-laringologice, reumatismale (degenerative şi abarticulare), afecţiunilor posttraumatice, afecţiunilor sistemului nervos periferic şi central şi al afecţiunilor asociate (ginecologice, endocrine, cardiovasculare, boli profesionale).

Staţiunea Voineasa

Staţiunea Voineasa este perfectă atunci când îţi doreşti odhină, dar şi tratament, în toate anotimpurile. Aceasta este localizată pe valea râului Lotru, fiind legată de Râmnicu Vâlcea printr-un drum modernizat. Este o zonă căutată în principal pentru factorul terapeutic, adică climatul tonic, cu aer curat, fără praf, alergeni sau poluare excesivă. Aerul aici este foarte puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizaţi şi ozonizaţi. Este o zonă recomandată în principiu pentru vacanţe şi pentru tratamentul neuro-asteniilor, organismului slăbit, când te simţi suprasolicitat psihic şi fizic, când este vorba de anemii etc.

Staţiunea Ocnele Mari

Staţiunea Ocnele Mari este cunoscută încă din vremea romanilor. Este situată la aproximativ 12 km de Râmnicu Vâlcea, fiind foarte cunoscută şi apreciată pentru băile sale de sare super concentrate. Aceasta dispune de un parc şi o plajă ce se regăsesc pe malul unui lac sărat, campinguri cu zeci de locuri şi pavilioane pentru băi. Pe lângă băile şi tratamentele cu sare, aici există şi câteva monumente arhitecturale de excepţie: biserica Adormirea Maicii Domnului (ce datează încă din sec. XVI-lea) şi biserica fostului schit Titireciu (ce a fost ctitorită în acelaşi secol).

Staţiunea Ocniţa

În ceea ce priveşte staţiunea Ocniţa, aceasta este la rândul său o staţiune balneoclimaterică, însă de interes local. În cadrul acesteia se regăseşte o salină, foarte bună pentru îmbunătăţirea problemelor respiratorii. Este situată la doar 2 km de Ocnele Mari. În  trecut, Ocniţa a fost locul unei importante cetăţi dacice, Buridava, undeva prin secolul II I.Hr. – sec I D.H.) aici descoperindu-se fragmente de ceramică dacică, scrise cu însemne greceşti, dar şi numele unuia dintre regii geto-daci, Thiamarcos.

Cuvânt de final şi recomandare de cazare în Vâlcea

În final, cu siguranţă vei şti acum care este următoarea staţiune pe care o vei vizita cu prima ocazie când ajungi în Vâlcea. Fiecare loc are frumuseţea sa, iar pe lângă băile vindecătoare, te poţi bucura şi de alte activităţi în zonă. Alege înţelept şi descoperă cât mai multe locuri minunate din ţara noastră! Iar în cazul în care te hotărăşti să vii prin Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziţionat într-o locaţie de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care şi poziţia, ce facilitează accesul uşor la cele mai renumite puncte şi zone turistice. În plus, hotelul vă pune la dispoziţie numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguţ, cazare de calitate premium, piscină, restaurant şi multe altele.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Turism

Care sunt cele mai bune locuri pentru drumeții în apropierea Galațiului?

Publicat

pe

Care sunt cele mai bune locuri pentru drumeții în apropierea Galațiului

Explorarea naturii prin drumeții reprezintă o modalitate ideală de a te reconecta cu mediul înconjurător, de a-ți încărca bateriile și de a descoperi frumusețea ascunsă a peisajelor. În apropierea orașului Galați, pasionații de aventură pot găsi o varietate de trasee care să le satisfacă dorința de explorare.

Fie că ești un drumeț începător sau unul experimentat, regiunea înconjurătoare a Galațiului oferă opțiuni pentru toate gusturile și nivelurile de pregătire.

Munții Măcinului

Situat la aproximativ o oră de mers cu mașina de Galați, Parcul Național Munții Măcinului este una dintre cele mai vechi formațiuni muntoase din România, oferind peisaje spectaculoase și trasee de drumeție accesibile.

Cu vârfuri care nu depășesc 467 metri, Munții Măcinului sunt perfecți pentru drumeții de o zi. Traseele sunt bine marcate și oferă vizitatorilor ocazia de a explora biodiversitatea unică a zonei, precum și vestigii istorice datând din perioade diferite.

Pădurea Gârboavele

La doar câțiva kilometri de Galați, Pădurea Gârboavele reprezintă o oază de liniște și verdeața, ideală pentru drumeții scurte și plimbări în natură. Acest spațiu natural protejat găzduiește numeroase specii de plante și animale, traseele fiind potrivite atât pentru amatorii de birdwatching, cât și pentru cei care doresc să petreacă timp de calitate în aer liber.

Valea Prutului

Marginind orașul Galați, Valea Prutului oferă peisaje pitorești și trasee de drumeție care urmăresc cursul râului. Această zonă este perfectă pentru drumeții relaxante, având trasee care oferă vederi impresionante asupra apei și împrejurimilor.

Este un loc ideal pentru a te deconecta de agitația cotidiană și pentru a te bucura de frumusețea naturală într-un cadru pașnic.

Rezervația Biosferei Delta Dunării

Deși este situată la o distanță mai mare de Galați, o excursie în Delta Dunării poate fi o aventură de neuitat pentru iubitorii de natură.

Cu o diversitate biologică impresionantă, Delta oferă posibilități variate de drumeție, fie pe uscat, prin sătucurile pitorești și zonele cu vegetație luxuriantă, fie prin plimbări cu barca pe canalele înguste, descoperind faună și flora unică în Europa.

Cazarea în Galați

Pentru cei care planifică o escapadă de mai multe zile în regiune, Galațiul oferă o gamă variată de opțiuni de cazare. Un loc remarcabil sub aspectul raportului calitate-preț este Hotelul Bordeaux, o unitate de trei stele care se distinge prin serviciile de înaltă calitate, confortul oferit oaspeților și o amplasare convenabilă, facilitând accesul atât spre centrul orașului, cât și spre destinațiile naturale din împrejurimi.

Cu camere primitoare și un personal amabil, hotelul reprezintă o bază excelentă pentru drumeții și explorarea frumuseților naturale din zona Galațiului.

Sfaturi pentru Drumeții

Pregătirea adecvată: Asigurați-vă că sunteți bine echipați pentru traseul ales, cu încălțăminte și haine potrivite, apă, alimente energizante și echipament de prim ajutor. Verificați prognoza meteo înainte de a pleca și informați pe cineva despre planul vostru de drumeție.

Respectați natura: Păstrați curățenia pe trasee, nu lăsați deșeuri în urmă și respectați habitatul local al plantelor și animalelor sălbatice. Fiți conștienți de impactul pe care îl puteți avea asupra mediului și străduiți-vă să minimizați acest impact.

Siguranța înainte de toate: Pe traseele mai dificile sau mai puțin frecventate, este recomandat să mergeți în grup. De asemenea, este bine să aveți la voi un telefon mobil încărcat pentru situații de urgență.

Hidratarea și alimentația: Asigurați-vă că aveți suficientă apă și mâncare. Drumețiile solicită multă energie, iar o hidratare și alimentație adecvată sunt esențiale pentru a vă menține forțele și buna dispoziție.

Adaptarea la propriile limite: Alegeți trasee care corespund nivelului vostru de fitness și experienței în drumeție. Este important să vă bucurați de experiență, fără a vă suprasolicita.

Înconjurat de o varietate de peisaje naturale impresionante, Galațiul se află într-o poziție privilegiată pentru iubitorii de drumeții și aventuri în aer liber.

Fie că alegeți să explorați măreția Munților Măcin, să vă plimbați prin Pădurea Gârboavele, să urmați traseele pitorești de-a lungul Văii Prutului sau să vă aventurați în Rezervația Biosferei Delta Dunării, această regiune are multe de oferit.

La întoarcere, Galațiul vă așteaptă cu ospitalitatea sa caracteristică, iar Hotelul Bordeaux se distinge ca fiind o alegere excelentă pentru cazare, oferind un raport calitate-preț deosebit, care îmbină confortul cu accesibilitatea, asigurându-vă că timpul petrecut aici va fi nu doar plăcut, ci și odihnitor.

Astfel, Galațiul și împrejurimile sale reprezintă o destinație de neuitat pentru drumeții și aventuri în natură, oferind o varietate de peisaje și trasee care pot satisface dorința de explorare a oricărui călător.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Turism

Care este istoria trenurilor si importanta acestora

Publicat

pe

Care este istoria trenurilor si importanta acestora

De la primele locomotive aburinde care au strabatut peisajele incetosate ale Revolutiei Industriale pana la trenurile de mare viteza care imbina tehnologia de varf cu confortul modern, istoria trenurilor este o poveste fascinanta de inovatie si progres. De-a lungul timpului, aceste vehicule pe sine au jucat un rol crucial in transformarea societatii si in dezvoltarea economica, ducand cu ele atat oameni, cat si marfuri spre noi orizonturi. Prin urmare, intelegerea istoriei si importantei trenurilor este esentiala pentru a aprecia impactul lor continuu asupra lumii moderne. Mersul trenurilor este un subiect de interes pentru toate acele persoane care isi doresc sa calatoreasca cu usurinta.

Iata care este istoria trenurilor

Originea trenurilor poate fi urmarita pana in secolul al XIX-lea, cand inginerii si inovatorii precum George Stephenson si Richard Trevithick au contribuit la dezvoltarea primelor locomotive aburinde. Lansarea primului serviciu regulat de pasageri intre Stockton si Darlington in 1825 a marcat inceputul unei noi ere in transportul feroviar. In deceniile urmatoare, retelele feroviare s-au extins rapid in intreaga lume, conectand orase si regiuni si facilitand schimburile comerciale.

In secolul al XX-lea, trenurile au cunoscut o evolutie semnificativa odata cu introducerea tractiunii electrice si a locomotivelor diesel. Aceste inovatii au permis trenurilor sa devina mai rapide, mai eficiente si mai putin dependente de carbunele si aburul obsolet. Trenurile au devenit, astfel, o parte vitala a infrastructurii de transport, facilitand mobilitatea populatiei si transportul marfurilor la scara larga.

In prezent, trenurile continua sa joace un rol crucial in societatea moderna. Trenurile de mare viteza, precum Shinkansen in Japonia sau TGV-ul din Franta, redefinesc conceptul de calatorie rapida si confortabila intre orase mari. Aceste sisteme de transport ofera nu numai alternative ecologice la transportul aerian si rutier, ci si solutii eficiente pentru congestia urbana si schimbarile climatice.

Pe langa transportul de pasageri, trenurile raman o componenta vitala a lantului de aprovizionare global. Transportul feroviar de marfuri este esential pentru distributia eficienta a bunurilor, ajutand la reducerea costurilor si a emisiilor de carbon asociate transportului rutier sau aerian. In plus, trenurile de marfa permit transportul sigur si rapid al materialelor periculoase si a altor marfuri sensibile.

Mai mult decat atat, trenurile au un impact semnificativ si asupra dezvoltarii economice regionale. Infrastructura feroviara deschide noi oportunitati de afaceri si promoveaza investitiile in regiunile deservite de acestea. De asemenea, trenurile contribuie la dezvoltarea turismului, permitand calatorilor sa exploreze peisaje diverse si culturi unice.

In concluzie, istoria si importanta trenurilor sunt intrinsec legate de evolutia societatii si de progresul economic. De la primele locomotive aburinde pana la trenurile de mare viteza ale secolului XXI, aceste vehicule pe sine au fost mereu in avangarda inovatiei si au contribuit in mod semnificativ la conectarea lumii si la facilitarea schimburilor comerciale si culturale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv7 ore inainte

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !? – Ziarul Incisiv de Prahova

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Exclusiv8 ore inainte

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

D.G. Import a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 365 milioane lei Compania estimează că veniturile generate de...

AfaceriO zi inainte

Servicii Profesionale de Acoperișuri în Austria

ML Dachdecker este partenerul de încredere pentru soluții complete de acoperișuri în Austria. Cu o echipă experimentată și calificată, ne...

ExclusivO zi inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

ExclusivO zi inainte

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

ExclusivO zi inainte

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție. – Ziarul Incisiv de Prahova

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile inainte

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …? – Ziarul Incisiv de Prahova

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile inainte

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Eveniment3 zile inainte

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

Exclusiv3 zile inainte

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa – Ziarul Incisiv de Prahova

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Afaceri4 zile inainte

Compresor cu surub RSX 10/500, 380V – comercializat de Toolsboxservices

În lumea industriei, un compresor cu surub reprezintă inima unei operațiuni eficiente și fiabile de producție de aer comprimat. Și...

Exclusiv4 zile inainte

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga – Ziarul Incisiv de Prahova

Astfel, acesta s-a prezentat tot cu ifose de smecher și a facut avansuri sexuale la mai multi participanti, motiv pentru care...

Exclusiv6 zile inainte

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma? – Ziarul Incisiv de Prahova

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

Eveniment7 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Exclusiv7 zile inainte

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba! – Ziarul Incisiv de Prahova

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Top Știri ALBA