Bucuresti, 07.03.2023 – ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta lansarea HPE Alletra 4000, noua generatie de servere destinate stocarii datelor. Prin introducerea HPE Alletra 4000, portofoliul HPE Alletra se bucura de o extindere in zona de servere pentru stocarea datelor in Cloud. Echipamentele sunt concepute pentru aplicatii de date, dispun de un design cu criptare end-to-end si asigura o experienta de Cloud intuitiva.
Proiectata pentru a accelera toate operatiunile bazate pe date, indiferent de complexitatea acestora si in conditii economice optime, familia HPE Alletra 4000 reprezinta prima solutie pentru infrastructura de date in Cloud din portofoliul HPE Alletra.
Furnizate anterior sub marca HPE Apollo 4000, serverele pentru stocarea datelor din noua generatie HPE Alletra 4000 asigura o infrastructura de date moderna, conceputa special pentru a raspunde cerintelor intr-un mod caracterizat de siguranta, eficacitate economica si simplitate operationala. In acest fel, resursele umane si de capital pot fi mai bine utilizate in domeniul aplicatiilor bazate pe date.
Provocarea stocarii datelor
Logica spune ca o persoana care isi fixeaza un singur obiectiv are toate sansele sa il atinga, pe cand una care isi fixeaza mai multe obiective nu va reusi sa le atinga pe toate, ca urmare a compromisurilor facute. Aceasta axioma se aplica perfect in societatea actuala, bazata pe date, in cadrul careia companiile incearca sa exploateze la maximum datele, dar sunt nevoite sa faca o multitudine de compromisuri, ca urmare a utilizarii infrastructurii cu rol general. In realitate, aceste sisteme nu sunt insa proiectate pentru valori optime in ceea ce priveste viteza de procesare, fluxul si capacitatea de stocare a datelor. De aceea, organizatiile care se bazeaza pe date au nevoie de infrastructura optimizata in acest sens, care sa le permita o stocare eficienta, protectie si punere in valoare fara o gestiune greoaie si costisitoare.
Design destinat aplicatiilor bazate pe date
Utilizarea datelor la adevarata lor valoare este acum posibila la orice scara si in conditii economice ideale, multumita serverelor destinate stocarii datelor, optimizate pe mai multe directii: capacitate, performanta, economie, densitate, posibilitati de depanare si suport. Echipate cu procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 se adreseaza intregului spectru de aplicatii bazate pe date – de la volume mari de date si arhive, pana la fluxuri mari de date, analiza in timp real si solutii de inteligenta artificiala si Machine Learning, HCI (hyperconverged infrastructure) si procese puternic bazate pe cache.
Scenariile de utilizare includ procesarea datelor in timp real, protectie impotriva atacurilor Ransomware, E-Discovery, supraveghere video, imagistica medicala, Machine Learning, analiza, continut destinat partajarii, consolidare si descarcare de date si multe altele.
Design securizat end-to-end
Utilizatorii serverelor de stocare a datelor HPE Alletra 4000 beneficiaza de securizare end-to-end a sistemelor si a datelor. Aceasta este garantata de HPE, prin securizarea lantului de furnizare si acopera toate stadiile, de la momentul pornirii sistemului si pana la scoaterea acestuia din uz. Indiferent ca este vorba despre componentele hardware sau despre cele software, despre procesul de fabricatie sau despre Cloud, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 sunt proiectate pe baza unui nivel de incredere zero, pentru a asigura securitate integrata, scalabila, fara compromis si o agilitate superioara.
Experienta Cloud intuitiva
Utilizatorii isi pot gestiona singuri serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000, folosind HPE GreenLake – o platforma Edge-Cloud din cadrul HPE GreenLake for Compute Ops Management. Datorita unei experiente Cloud intuitive, API-urile REST pot fi folosite pentru automatizarea unor operatiuni, care in alte circumstante ar fi deosebit de complicate.
Sistemele HPE Alletra 4000 pot fi folosite si pe baza de serviciu, prin intermediul HPE GreenLake. In acest fel, se scurteaza timpul necesar punerii in functiune, se elibereaza capital si resurse IT, se realizeaza un echilibru intre cheltuieli si necesitati si se imbunatatesc flexibilitate financiara si viteza de operare.
Exista doua modele disponibile: HPE Alletra 4110 si HPE Alletra 4120
HPE Alletra 4110
Alletra 4110 este un server in format 1U cu stocare NVMe, echipat cu doua procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra si pana la 3TB memorie DDR5. Acesta este proiectat pentru aplicatiile cele mai solicitante in materie de performanta, precum volume de date pentru Machine Learning, baze de date distribuite si NoSQL, stocare definita software de inalta performanta si HCI (hyperconverged infrastructure).
HPE Alletra 4120
Alletra 4120 este un server in format 2U cu stocare NMVe hibrida, echipat cu 1 sau 2 procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra si pana la 6TB memorie DDR5. El se adreseaza unor aplicatii bazate pe date deosebit de variate, precum volume de date pentru analiza, stocare definita software, protectie convergenta a datelor si arhivare.
Capacitate si performanta
Sistemele HPE Alletra 4000 suporta unitati SSD in formatele EDSFF (Enterprise and Data Center Standard Form Factor) si SFF. HPE Alletra 4120 suporta in plus unitati SAS/SATA LFF, care ofera densitati si capacitati de stocare mai mari.
HPE Alletra 4110 – pana la 20 unitati SSD NVMe EDSFF sau SFF, cu pana la 315GB/s latime de banda PCIe Gen5
HPE Alletra 4120 – pana la 24 unitati LFF in fata si 4 unitati LFF, 12 unitati EDSFF sau 6 unitati SFF in spate, sau pana la 48 unitati SFF in fata si 12 unitati EDSFF sau 6 unitati SFF in spate, cu pana la 225.6GB/s latime de banda PCIe Gen5, 24Gb/s SAS, sau 6Gb/s SATA
Caracteristici aditionale
Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, care include procesoare, memorie, capabilitati I/O, media si securitate, echipamentele HPE Alletra 4000 reprezinta o investitie excelenta in viitorul datelor.
Atat HPE Alletra 4110, cat si HPE Alletra 4120 asigura suport GPU si FPGA pentru accelerarea multor aplicatii variate. De asemenea, asigura un nivel ridicat de securitate, prin incorporarea unei incuietori fizice, Logical Configuration Lock, Secure Boot, criptare inteligenta FIPS 140-2, unitati de stocare cu auto-criptare si Secure Erase.
HPE Integrated Lights Out 6 (iLO 6) extinde protectia de la nivelul firmware-ului serverului la nivelul firmware-ului unitatilor de stocare si al interfetelor de retea. In plus, conexiunea dintre dispozitive si HPE GreenLake Cloud Platform este securizata de un proces de autentificare bazat pe 5 factori, in timp ce datele sunt securizate de o solutie de criptare AES-256.
Proiectele bazate pe date se bucura de mai mult succes
Serverele pentru stocarea de date HPE Alletra 4000 sunt concepute pentru aplicatii de date, dispun de un design securizat si asigura o experienta de Cloud intuitiva. Acestea accelereaza proiectele bazate pe date si le permit organizatiilor sa le exploateze mai eficient, pentru a inova si a castiga avantaje competitive.
Pentru a afla mai multe despre sistemele HPE Alletra 4000, vizitati www.hpe.com/alletra4000, iar specialistii ELKO Romania va stau la dispozitie pentru a afla mai multe informatii despre linia de servere Hewlett Packard Enterprise prin email la: RO_HPE@elko.ro
Una dintre cele mai frecvente lucruri pe care le facem aici, la SmartLacatus, este să permitem oamenilor să intre din nou în casele lor după ce au fost blocați în afara. Deși a fi blocat în afara casei tale nu este cel mai rău lucru din lume, este un inconvenient major! Indiferent dacă ai lăsat cheile pe blatul din bucătărie sau în buzunarul unei jachete, ai uitat să le iei la ieșirea pe ușă – sau pur și simplu le-ai pierdut cu totul, specialiștii noștri în securitate SmartLacatus sunt aici pentru a te ajuta să știi ce să faci dacă te afli într-una dintre aceste dileme.
Refă-ți pașii: Primul pas este să respiri adânc, deoarece pierderea cheilor este stresantă! În continuare, refă-ți pașii pentru a îți aduce aminte dacă le-ai lăsat undeva, poate în grabă. Sună la toate afacerile pe care le-ai vizitat recent pentru a vedea dacă au găsit chei lăsate în urmă. Asta îți va economisi timp, astfel încât nu va trebui să călătorești fizic în fiecare loc. Dacă refacerea pașilor nu se termină cu găsirea cheilor, atunci trece la următorii pași.
Anunță-ți vecinii: Deși poate părea ciudat, a le spune vecinilor tăi apropiați că ai pierdut sau ai rătăcit cheile poate fi foarte util. S-ar putea să fii fără chei pentru câteva zile, așa că un program de supraveghere a cartierului îți poate da un pic de liniște. Vecinii minunați se pot asigura că nimeni misterios nu încearcă să intre în casa ta și vor fi mai vigilenți pentru tine. Dacă nu îți cunoști bine vecinii, deși, ar putea fi mai bine să sari peste acest pas.
Schimbă-ți încuietorile:Aici lucrurile pot deveni costisitoare. Trebuie să îți schimbi încuietorile în cazul în care cineva găsește cheile tale și încearcă să le folosească pentru a intra în casa ta. Oamenii obișnuiesc să țină toate cheile pe un singur inel, ceea ce înseamnă că probabil cheile casei tale nu sunt singurele pe care le-ai pierdut. S-ar putea să fie necesar să schimbi cheile mașinii tale și să înlocuiești cheile pentru orice altă clădire la care ai acces.
Da, pierderea cheilor este un inconvenient și poate fi foarte stresantă, dar a fi pregătit și a ști ce să faci dacă și când se întâmplă este foarte important. Dacă ai orice întrebări sau vrei să afli mai multe despre ce să faci în acest scenariu, nu ezita să ne suni astăzi la specialiștii în securitate SmartLacatus!
Aici la SmartLacatus, ne ocupăm cu deblocări uși în mod profesionist și eficient. Știm că astfel de situații pot fi stresante și încercăm să facem procesul cât mai ușor posibil pentru tine. Fie că ai nevoie de deblocarea ușii de la intrare sau de la mașină, suntem aici să te ajutăm. Ne străduim
Contactează un lacătuș profesionist: Dacă ai pierdut cheile și nu poți intra în casă, cel mai sigur și eficient mod de a rezolva problema este să contactezi un lacătuș profesionist. În astfel de situații, SmartLacatus este alegerea ideală. Cu experiența noastră în deblocari usi și cu un personal bine instruit, te putem ajuta să îți redobândești accesul în casă în cel mai scurt timp, minimizând orice posibilă pagubă. Este important să te bazezi pe un lacătuș de încredere, care respectă standardele de securitate și care este echipat cu uneltele necesare pentru a face față oricărei situații.
Învață din experiență: După ce ai trecut prin stresul de a-ți pierde cheile, poți învăța multe lucruri care te pot ajuta să eviți repetarea acestei situații. O idee bună ar fi să îți faci un obicei din a verifica dacă ai cheile înainte de a pleca de acasă. De asemenea, este bine să ai un set de chei de rezervă undeva în siguranță, poate la un prieten de încredere sau la un membru al familiei. Așadar, dacă te confrunți din nou cu o situație similară, vei fi pregătit.
Optează pentru sisteme de securitate moderne: Tehnologia ne-a adus multe soluții care pot preveni blocarea accidentală în afara casei. Un sistem de securitate modern, cu acces fără cheie, poate fi o opțiune excelentă. Astfel de sisteme pot fi controlate cu un cod de acces sau cu un dispozitiv inteligent și pot oferi un nivel suplimentar de securitate. Cu SmartLacatus, ai acces la o gamă variată de astfel de sisteme de securitate, concepute să se potrivească nevoilor tale.
În concluzie, pierderea cheilor este un inconvenient comun cu care ne confruntăm cu toții la un moment dat. Totuși, cu ajutorul specialiștilor noștri în securitate de la SmartLacatus, care sunt experți în deblocări uși, vei putea rezolva această problemă cu mult mai ușor. Contactează-ne astăzi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre. Suntem aici pentru a te ajuta!
ADATA Technology Co., Ltd., lider mondial în domeniul memoriilor, se angajează să exploreze descoperirile care duc la performanțe extreme. SSD-urile PCIe Gen5 sunt extrem de rapide, dar această performanță puternică generează un grad corespunzător de căldură. Pentru a spori stabilitatea și a prelungi durata de viață a produsului, precum și pentru a menține vitezele optime, soluțiile de răcire inovatoare sunt o necesitate pentru aceste SSD-uri de ultimă generație. În cadrul Computex 2023, compania va anunța lansarea unor soluții de răcire pentru SSD brevetate, care nu numai că vor depăși concurența, dar vor prelua și conducerea în ceea ce privește disiparea căldurii. SSD-ul Project NeonStorm Gen5 este primul din industrie care introduce un design de disipare a căldurii răcit cu lichid și ventilator pe un SSD M.2. Acesta utilizează lichid de răcire pentru a absorbi și apoi ventilatoare duble pentru a disipa căldura, creând un ecosistem de convecție perfect. SSD-ul LEGEND 970 Gen5 adoptă un radiator și un ventilator din aliaj de aluminiu cu două straturi pentru a crea o răcire activă cu aer și un strat de cristalizare a suprafeței pentru a îmbunătăți conductivitatea termică. SSD-ul extern SE920 USB4 are un microventilator încorporat pentru a evacua rapid căldura, care este activat prin extinderea carcasei retractabile. Se așteaptă ca cercetarea și dezvoltarea structurală și caracteristicile excelente de disipare a căldurii ale acestor modele să devină cel mai influent punct de referință pentru stocarea extremă pe piața de consum.
SSD Project NeonStorm – Răcire dublă pentru cea mai bună disipare a căldurii
Project NeonStorm oferă viteze de transfer de până la 14.000/12.000 MBps, necesitând un design cu sistem dublu, cu răcire cu lichid și cu aer. Atunci când aerul cald se ridică de pe SSD, trece mai întâi printr-un dispersor de căldură metalic pentru a mări suprafața de contact. După ce este condusă în rezervorul de lichid, energia termică este absorbită de un lichid de răcire cu capacitate termică ridicată și apoi se deplasează în radiatorul din aliaj de aluminiu. Radiatorul acționează ca un mediu între lichidul de răcire și ventilatoare. Atunci când ventilatoarele de la ambele capete ale SSD-ului NeonStorm sunt activate, căldura este eliminată prin convecția aerului cald și rece. În comparație cu aripioarele de disipare a căldurii de tip ventilator fără răcire cu lichid, sistemul inovator ADATA de „disipare a căldurii cu răcire dublă patentată” poate reduce temperaturile SSD-urilor cu încă 20%.
SSD LEGEND 970– Suprafața cristalizată se răcește mai rapid
LEGEND 970 oferă performanțe de citire/scriere de până la 10.000/10.000 MBps. Este proiectat cu aripioare din aluminiu extrudat în două straturi pentru a crea o conductă de aer densă pentru a devia aerul cald și rece. Un microventilator încorporat aspiră fluxul de aer rece și expulzează aerul cald din părțile laterale ale radiatorului. În același timp, aripioarele din aliaj de aluminiu ale modelului LEGEND 970 sunt acoperite cu o suprafață cristalizată, mărind suprafața totală de contact și maximizând eficiența disipării căldurii. Acest design unic de „disipare activă patentată a căldurii” reduce semnificativ temperaturile controlerului cu 10% în comparație cu radiatoarele fără ventilator, asigurând stabilitatea SSD-ului și funcționarea de înaltă performanță pe termen lung.
SSD extern SE920 – Răcire active premiată
SE920 utilizează interfața de transmisie USB4 de ultimă generație cu o viteză de citire/scriere de 3.800/3.200 MBps, iar sistemul de disipare a căldurii este echipat cu un microventilator încorporat. Prin simpla împingere a carcasei se extinde șasiul pentru a descărca rapid căldura. Atunci când carcasa extensibilă este retrasă, volumul este redus, facilitând astfel depozitarea. Atunci când aceasta este extinsă, convecția este întărită, disipând eficient căldura, rămânând în același timp ușoară și portabilă. Acest design ingenios de „răcire activă patentată” reduce semnificativ temperaturile cu 10% în comparație cu produsele fără ventilator cu aceleași specificații și a câștigat premiile Red Dot Design, Japan GOOD Design și Taiwan Excellence în ultimii 2 ani.
Bucuresti, 30 May 2023– Axis Communications anunta lansarea a doua noi camere panoramice prevazute cu o unitate de procesare cu invatare profunda (DLPU) ce permite utilizarea de aplicatii inteligente la marginea retelei. Camerele ofera o calitate excelenta a imaginilor si o vedere de ansamblu completa la 180° sau 360°, non-stop si indiferent de conditiile de luminozitate.
Modelele discrete de uz exterior, de tip dome, ofera imagini de o calitate exceptionala in orice conditii de luminozitate. AXIS M4317-PLVE include un senzor de 6 MP, in timp ce modelul AXIS M4318-PLVE include un senzor de 12 MP. Sunt echipate cu un obiectiv stereografic si tehnologia Sharpdome 360, oferind o mai mare claritate a marginilor imaginilor. Functia de vedere pe timp de zi/noapte si sistemul de iluminare in infrarosu (IR) integrat, prevazut cu lumini LED controlabile individual, permit realizarea de inregistrari clare, fara reflexii si asigura o calitate excelenta a imaginilor chiar si in conditii de luminozitate scazuta sau intuneric deplin.
In plus, modelul AXIS M4318-PLVE permite obtinerea de imagini PTZ digitale, precum si de vizualizari nedistorsionate de tip panoramic, in patru puncte, in colturi si pe coridor.
Cu ajutorul aplicatiei AXIS Object Analytics, camera poate detecta si clasifica persoanele, vehiculele si tipurile de vehicule – totul in functie de nevoile specifice.
Caracteristicile principale includ:
Vizualizare completa 180° si 360°
Sistem de iluminare IR integrat, cu lumini LED IR individuale;
Suport pentru aplicatiile de analiza cu invatare profunda;
Caracteristici de securitate cibernetica integrate;
Rulare digitala pentru o instalare usoara.
Mini-camerele de tip dome sunt construite pe baza cipului ARTPEC-8 si includ caracteristici de securitate cibernetica integrate care ajuta la prevenirea accesului neautorizat si protejeaza sistemul. In plus, sunt focalizate din fabrica si prevazute cu functie de rulare digitala, ceea ce face posibila reglarea de la distanta a rotatiei vederii camerei.