Eveniment
House of VLAdiLA și The Climate Change Company, marii câștigători ai competiției Startarium „Românii sunt antreprenori”
Publicat
acum 10 lunipe
Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”, inițiată de Impact Hub și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, și-a desemnat câștigătorii pe 29 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat la Hotel Radisson din București. În marea finală au intrat 14 antreprenori, câte 7 pentru fiecare categorie a concursului de pitch-uri, Startup și Running Ops. Aceștia au avut ocazia să își prezinte afacerile la scenă deschisă, în fața a 600 de participanți și a juriului format din mentori și reprezentanți ai mediului de business. În urma jurizării, au fost alese câte 2 companii câștigătoare pentru fiecare categorie, care au fost premiate cu un total de 90.000 de euro, nerambursabili. Câștigătorii marilor premii sunt The Climate Change Company (Startup) și House of VLAdiLA (Running Ops).
Podiumul pentru fiecare categorie a arătat astfel:
Startup:
Premiul I: The Climate Change Company (20.000 de euro, nerambursabili)
Premiul II: PiciordePlay (10.000 de euro, nerambursabili)
Running Ops:
Premiul I: House of VLAdiLA (40.000 de euro, nerambursabili)
Premiul II: BRIO (20.000 de euro, nerambursabili)
În plus, în cadrul competiției Startarium „Românii sunt antreprenori” s-au mai acordat 10 premii suplimentare, în valoare de 1.000 euro fiecare, pentru 10 cele mai votate idei de afaceri înscrise în secțiunea Ideea ta. Voturile au fost deschise pentru public până la data de 1 decembrie, iar câștigătorii secțiunii au fost anunțați public pe startarium.ro.
„<Românii sunt antreprenori> a revenit cu aceeași forță și energie în 2023 ca și în edițiile precedente ale competiției. Ediția din 2023 a marcat și o serie de noutăți importante: alăturarea Pluxee ca partener al evenimentului și platformei Startarium.ro, alături de ING Bank, extinderea competiției cu două noi categorii, dedicate atât antreprenorilor aspiranți, cât și companiilor care au depășit stadiul de startup și, nu în ultimul rând, evoluția <Românii sunt antreprenori> într-un adevărat festival de antreprenoriat, oferind participanților nu doar o platformă de competiție, ci și un mediu propice pentru a experimenta apartenența la o comunitate puternică, dinamică, la educație și inspirație.
Faptul că avem 4 câștigători care au soluții reale și fezabile ca model de afacere la probleme care țin de agenda economică și socială a României – educația, accesul la cultură, industriile creative, infrastructură și mediu demonstrează încă odată că antreprenoriatul este unul din pilonii de creștere pentru noi toți.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.
Anul acesta, evenimentul iconic Startarium Pitch Day s-a desfășurat sub o nouă identitate – Românii sunt antreprenori, menită să celebreze spiritul antreprenorial național, să aducă competiția mai aproape de publicul larg și să încurajeze mai mulți antreprenori și viitori antreprenori să își urmeze pasiunea profesională.
„În ING, susținem creșterea startup-urilor și a micilor companii, așadar ne-am bucurat să reluăm una dintre cele mai importante competiții pentru antreprenorii din România. Suntem încântați să descoperim afaceri noi, cultivate cu pasiune, dar și să vedem evoluția celor pe care le cunoșteam deja. Scena <Românii sunt antreprenori> a fost încărcată de emoții, entuziasm și efervescență. A fost o experiență incredibilă pentru toți cei care au participat deoarece au exersat cum să construiască și să susțină un pitch, cum să convingă un juriu, format din mentori și reprezentanți cu experiență din mediul de business, că afacerea lor merită să fie câștigătoare.
56 de afaceri au fost selectate pentru semifinala ‘Romanii sunt antreprenori’, iar 14 au ajuns în finală. Îi felicităm pe marii câștigători, dar și pe toți antreprenorii curajoși care au intrat în competiție. Vom urmări îndeaproape progresele lor!”, a declarat Luana Sorescu, Head of Clients, divizia Business Banking, ING Bank România.
Cine sunt marii câștigători?
Startups:
Locul 1: The Climate Change Company
The Climate Change Company dezvoltă soluții la cheie, inovatoare și cu impact înalt, menite să contribuie la îmbunătățirea ecosistemului în care trăim și, implicit, la mai binele planetei.
Prin proiectul Littar, the Climate Change Company transformă deșeurile de plastic și sticlă în asfalt de ultimă generație, punându-și, astfel, amprenta pe viitorul infrastructurii durabile și a economiei circulare.
„Această distincție nu reprezintă doar o victorie pentru noi, ci și pentru toți cei care cred într-un viitor mai ecologic. Ne amintește că atunci când ne unim, motivați de pasiune și scop, putem aborda cu succes problemele complexe cu care ne confruntăm ca planetă și societate. Este un imbold pentru noi să continuăm să dezvoltăm soluții sustenabile și să îi inspirăm și pe alții să se alăture efortului nostru de a crea un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie a schimbării pozitive„, a declarat Sebastian Tudose, cofondator The Climate Change Company.
Locul 2: PiciordePlay
PiciordePlay este platforma românească de streaming care și-a început activitatea în pandemie, în vara anului 2021. Proiectul își propune să aducă teatrul mai aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le acestora oportunitatea de a viziona online piesele lor preferate.
Până în prezent, PiciordePlay a transmis peste 30 de spectacole live, 10 înregistrări și a atras pe platformă mai mult de 10.000 de utilizatori. Platforma are parteneriate cu unele dintre cele mai apreciate instituții culturale românești, precum Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara sau Teatrul de Comedie.
„Suntem onorați și mândri să fim recunoscuți de o competiție atât de importantă, precum Startarium «Românii sunt Antreprenori». Acest premiu este nu doar o realizare personală pentru echipa PiciordePlay, ci și o validare a faptului că există un interes puternic în zona de cultură și artă. Ne-am asumat misiunea de a crea o punte între cultura, arta și consumatorul modern, oriunde s-ar afla el, iar acest premiu confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun. Fondurile câșigate vor fi un sprijin esențial în continuarea acestei călătorii”, a declarat Alexandru Aramă, cofondator PiciordePlay.
Celelalte 5 startupuri care au intrat în finala Startarium „Românii sunt antreprenori” sunt: Mașini la cheie, MommyHAI, Offbeat, Smilemobilul și Voidship.
Running Ops:
Premiul I: House of VLAdiLA
House of VLAdiLA este un brand fondat de Oana și Dragoș Vlădilă care combină arta și designul de interior în dezvoltarea de produse precum tapet personalizat, catifea și mobilier de designer. Oana, arhitectă, și Dragoș, cu expertiză în antreprenoriat, își propun să inoveze domeniul amenajărilor interioare. Tehnologia modernă de printare se îmbină cu desenul manual, asigurând calitate de top. Totul se produce in-house, respectând standardele de sustenabilitate: materiale naturale, ecologice și biodegradabile, fără substanțe toxice.
„Suntem mândri că House of VLAdiLA este marele câștigător al competiției «Românii sunt antreprenori» și le mulțumim organizatorilor și juraților pentru încrederea arătată! Vedem această victorie ca pe o recunoaștere a muncii și pasiunii noastre, dar și ca pe o responsabilitate foarte mare. Ne propunem să punem România pe harta designului internațional și să devenim un brand de referință”, a declarat Dragoș Vlădilă, cofondator House of VLAdiLA.
Premiul II: BRIO
Fondată în 2014, BRIO este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Prin intermediul testelor BRIO, proiectul își propune să pună la dispoziția utilizatorilor teste digitalizate standardizate, prin care elevii români din clasele I-XII să își poată evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și să își poată îmbunătăți performanța la examene.
„Acest premiu ne demonstrează că educația rămâne o prioritate în România și ne inspiră să mergem mai departe și să lucrăm din ce în ce mai intens pentru a oferi oportunități de învățare și îmbunătățire a performanței școlare în întreaga țară. Suntem hotărâți să contribuim la creșterea nivelului de educație în România și să oferim elevilor instrumentele de care au nevoie pentru un viitor mai strălucit”, a declarat Gabi Bartic, cofondator BRIO.
Pe lângă cei 2 câștigători, în finala categoriei Running Ops au intrat și Beesers, Bright Spaces, cautcurier.ro, Helperz.ro și Spark Online School.
‘’M-am bucurat să văd că pe scena evenimentului <Românii sunt antreprenori> au urcat români pasionați de ceea ce fac, care devin o sursă de inspirație pentru alții prin faptul că sunt capabili să aibă o viziune mai largă, pentru care binele oamenilor și impactul pozitiv în comunitatea locală sunt prioritare.
Pluxee s-a alăturat proiectului Startarium anul acesta, din convingerea că educarea și susținerea antreprenorilor români au un potențial semnificativ de a genera un impact economic pe termen lung. Vom continua strategia noastră de susținere a comunității antreprenoriale din România fiind alături de antreprenorii cu idei excelente aflați la început de drum, dar și de afacerile care continuă să crească și au nevoie de resurse și finanțare pentru o dezvoltare durabilă”, a spus Manuel Fernandez Amezaga, CEO Pluxee România și Bulgaria.
600 de persoane au luat parte la marea finală Startarium „Românii sunt antreprenori”
Aproximativ 600 de persoane au luat parte, în sală, la prezentările și discuțiile propuse de către organizatorii competiției.
Printre cei care au urcat pe scenă în deschiderea evenimentului s-au numărat Vlad Craioveanu – CEO & cofondator Impact Hub Bucharest, Dan Ștefan – Managing Partner Autonom Group, Delia Olteanu – Manager Strategie Clienți IMM al ING Bank, și Manuel Fernandez Amezaga – CEO Pluxee România și Bulgaria.
Ulterior, în cadrul panelului „Viitorul businessului în România: antreprenori în ascensiune”, organizat cu sprijinul Romanian Business Leaders, o serie de lideri de business și-au împărtășit experiențele și perspectivele despre inovație și succes în antreprenoriatul românesc. Aceștia au fost: Iulian Nedea – CEO și cofondator Simtel, Cristian Logofătu – Financier, Entrepreneur, board member Bittnet, Andreea Pipernea – Managing Partner Exit by Choice și Delia Dragomir – CEO și cofondator Eucom Business Language.
Lansări prezentate pe scena principală
Scena principală a fost și gazda lansării unui nou modul în cadrul platformei Startarium: Startarium eXP(erience) oferă antreprenorilor experiențe interactive de învățare, depășind cursurile online tradiționale. Cu durată de o lună, fiecare curs include 4 module, quiz-uri, o sesiune de Q&A și un proiect final cu feedback, iar cei care finalizează un curs pot beneficia de 3 sesiuni gratuite de mentorat. Înscrierile pentru primele două cursuri, Management financiar pentru mici afaceri și Web Analytics, încep pe data de 8 decembrie, pe Startarium.
Un alt moment important a fost reprezentat de pre-lansarea mapării „Green Startups Ecosystem Overview Report 2023”. Aflat la a treia ediție, raportul prezintă o analiză a startupurilor verzi din România, organizațiile de sprijin și inițiativele care promovează o tranziție către o societate neutră din punct de vedere climatic. Lansarea oficială a Green Startups Ecosystem Overview Report 2023 va avea loc pe data de 7 decembrie, în cadrul evenimentului online Romania ClimAccelerator Demo Day.
Punctele culminante ale competiției Startarium „Românii sunt antreprenori” au fost, bineînțeles, cele două finale de pitch-uri, în cadrul cărora concurenții au beneficiat de sprijinul și încurajările prietenilor, partenerilor și celor pasionați de business și de antreprenoriat.
Scenele adiacente au găzduit 6 pastile de învățare pentru participanți
În paralel cu finalele de pitching, pe scenele secundare, participanții au putut lua parte la 6 sesiuni de învățare, prezentate sub formă de masterclassuri: „Principii STELL*R pentru înalta performanță”, susținut de Adrian Florea, fondator Trend Consult, „Bani și libertate – Despre echipă, viziune și autonomie în afaceri”, susținut de Ovidiu Toader, Business Coach, dar și la sesiuni dedicate siguranței cibernetice – susținută de Bogdan Botezatu, director Threat Research and Reporting Bitdefender, sustenabilității – susținută de Magdalena Caramilea, Director de sustenabilitate Autonom, comunicării și branding-ului, alături de Andrei Lasc și Mihaela Joița, cofondatori Poarta 9, și echipelor performante, sesiune susținută de Cosmin Alexandru, cofondator Teamology Institute.
Sectorul agrifood a avut o scenă dedicată la Românii sunt antreprenori
Ediția de anul acesta a Agrifood Innovation Summit, organizată de EIT Food și Impact Hub Bucharest, a avut loc în cadrul evenimentului „Românii sunt antreprenori”, pe o scenă dedicată. Sub numele de Agrifood Innovation Stage, scena s-a concentrat pe subiectul inovațiilor în agricultură și industria alimentară, abordând subiecte precum siguranța alimentară, agricultura digitală și sustenabilitatea.
Evenimentul a inclus lansarea raportului „Romanian Agrifood Startups Overview Report 2023″, care analizează tendințele și provocările din sectorul agroalimentar românesc și european. Romanian Agrifood Startups Overview Report, aflat la cea de-a treia ediție în 2023, este un raport complex care include maparea startupurilor românești din industria agroalimentară implicate în inovația industriei. Raportul poate fi descărcat gratuit aici.
Rezultatele „Românii sunt antreprenori”
Competiția „Românii sunt antreprenori”, noua identitate a evenimentului emblematic Startarium Pitch Day, a primit peste 220 de înscrieri la ediția din 2023. Înscrierile au fost deschise în perioada 12.10 – 12.11.2023, pentru următoarele categorii: Ideea ta, Startup și Running Ops. Valoarea cumulată a premiilor oferite este de 100.000 de euro, nerambursabili.
Peste 1100 de persoane s-au înscris pentru a participa la marea finală din 29 noiembrie, de la Radisson Blu din București. 600 au fost prezente în locație și au avut la dispoziție 4 scene diferite și oportunități valoroase de învățare, inspirație și conectare, alături de speakeri de renume din ecosistem. Marea finală a adus pe scena principală 14 echipe finaliste care și-au susținut pitch-urile live, în fața juriului, investitorilor, presei și publicului prezent.
În cadrul celor 4 ediții anterioare ale Startarium Pitch Day, organizate între 2016 și 2019, au concurat peste 580 de antreprenori, au fost sprijinite 155 de afaceri, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii în valoare totală de 450.000 euro.
Iti recomandam
Afaceri
Reîncărcare Orange pentru companii – prin re-incarcare.ro
Publicat
acum 2 lunipe
august 26, 2024Da, astăzi orice companie se poate bucura de o reîncărcare Orange, Vodafone sau Telekom, în cazul în care dorește să renunțe la exageratul de scump abonament business și să treacă în tabăra PrePay.
Pentru mulți ani, tabăra PrePay era oarecum inaccesibilă de către companiile de mari dimensiuni, care aveau nevoie nu doar de o reîncărcare Orange, sau două reîncărcări Vodafone pe lună, ci aveau în portofoliu sute de telefoane mobile. Era evident faptul că nu se pot gestiona aceste telefoane în zona PrePay, unde lună de lună, cineva trebuia să meargă și să cumpere cartele reîncărcabile pentru toate telefoanele, apoi să stea să le reîncarce manual pe fiecare dintre ele.
Astăzi, cu ajutorul internetului, automatizării și portalului re-incarcare.ro, orice companie poate să se bucure de o reîncărcare cartela Vodafone, Orange sau Telekom. Portalul oferă pentru companii serviciul numit reîncărcare programată, iar în cele ce urmează vom discuta mai detaliat despre acest serviciu pentru a vedea că într-adevăr, în 2024 orice companie, indiferent de numărul de telefoane mobile pe care le deține, poate să folosească cartele PrePay.
De ce ar dori o companie să tracă la cartela PrePay și să cumpere o reîncărcare Orange?
Există foarte multe avantaje pe care o companie le poate avea în cazul în care trece în tabăra PrePay. În primul rând, prețurile unei reîncărcări PrePay sunt mult mai mici decât prețurile unor abonamente business. Abonamentele business nu vin la pachet cu cine știe beneficii, ele oferă doar mai multă stabilitate a serviciilor, precum viteză garantată la internet. Astfel, este mai mult decât evident faptul că orice companie dorește să-și reducă costurile și poate face acest lucru într-o măsură semnificativă renunțând la abonamentele business, în special dacă este o companie mare.
În al doilea rând, zona PrePay este o zonă mult mai liberă, mai flexibilă. Nu sunt fonduri luna aceasta pentru o reîncărcare Orange de 12 euro? Nicio problemă, se poate achiziționa o reîncărcare de 5-6 euro. La abonament acest lucru nu este posibil. Odată semnat un contract pe o anumită sumă, așa rămâne timp de 24 de luni. Zona PrePay este o zonă mult mai liberă, întrucât nu are la bază absolut niciun contract. Nu mai vrei să reîncarci telefoanele deloc? Nicio problemă, nu te poate obliga nimeni să faci acest lucru, nu te va da nimeni în judecată ori pe la recuperatori.
Reîncărcare Orange pentru companii – prin re-incarcare.ro – Ce este serviciul reîncărcare programată?
Compania se poate bucura în mod gratuit de serviciul de reîncărcare programată foarte simplu. Un responsabil din companie trebuie să descarce un tabel de comandă de pe site, să-l completeze cu numerele de telefon ce trebuie reîncărcate, operatorul, tipul de reîncărcare și valoarea reîncărcării. Acest tabel de comandă se trimite spre personalul portalului, care va emite factura proformă. După plată, toate numerele de telefon din acel tabel vor fi reîncărcate automat, fără să fie cineva nevoit să facă acest lucru manual, telefon cu telefon.
Serviciul de reîncărcare programată este unul gratuit după cum spuneam, și este disponibil de luni până duminică, în intervalul orar 8:00 – 24:00. Din momentul în care se plasează comanda, timpul de reacție al personalului portalului este de maxim 10 minute. Cel mai important aspect legat de acest serviciu este evident faptul că se poate programa, astfel încât toate telefoanele din companie să fie reîncărcate la o anumită dată din calendar. În acest mod, companiile pot folosi cartelele PrePay asemenea abonamentelor, asigurându-se că nu există niciodată riscul ca telefoanele să devină inactive din cauza faptului că au expirat beneficiile. Astfel, iată, în 2024, companiile pot foarte simplu să se bucure de libertatea PrePay, pot să se bucure de costuri mult mai mici comparativ cu cele oferite de abonamentele business.
Eveniment
Rovinieta online – unde găsim cele mai mici prețuri?
Publicat
acum 2 lunipe
august 2, 2024Șoferii care doresc să cumpere rovinieta online se confruntă în ultima vreme cu un sentiment de confuzie, întrucât pe piața din România au apărut foarte multe site-uri care nu comercializează rovinieta la prețul legal.
Prețul legal pentru rovinieta online este stabilit prin lege de CNAIR, instituția publică însărcinată cu distribuția de roviniete în România. Orice alte prețuri ale rovinietelor pe care le găsim online, nu sunt legale, iar acele portaluri nu fac parte din partenerii autorizați CNAIR. Întrebarea de bază este acum unde găsim cele mai bune prețuri pentru roviniete, cele mai mici prețuri? Răspunsul este unul destul de simplu și constă în lista oficială a partenerilor autorizați CNAIR, pentru distribuția de roviniete la nivel național. Spre exemplu, cele mai mici prețuri le găsim pe roviniete.online, portal ce aparține de SC CASIER TOTAL SRL, companie care se află în lista partenerilor autorizați CNAIR.
Roviniete.Online vine rovinieta la prețul legal, la cel mai mic preț din România, același preț care poate fi găsit și în benzinării. Faptul că există portaluri ilegale care comercializează rovinieta în România la supra preț nu trebuie să ne sperie sau să ne facă să stăm departe de mediul online. Atât timp cât putem verifica dacă avem de-a face cu un partener autorizat CNAIR sau nu, totul este în regulă. Peste tot în lume există oameni care încearcă să păcălească în stânga și în dreapta, de ce ar fi ceva diferit în România? Portalurile care vând rovinieta la supra preț o fac prin introducerea unei taxe de serviciu care se adaugă la costul rovinietei și astfel, taxa de drum ajunge să coste uneori și de trei ori mai mult. Atunci când vine vorba despre taxe, cu toții trebuie să fim foarte atenți, să nu plătim mai mult decât necesar.
Câteva avantaje pe care le mai au clienții care decid să cumpere rovinieta online prin intermediul roviniete.online
- Alertele pentru rovinieta expirată – fiecare client care achiziționează rovinieta online prin intermediul acestui portal se bucură de alerte gratuite la expirarea rovinietei. Aceste alerte sunt trimise cu câteva zile înainte ca rovinieta să expire, prin e-mail și SMS. Cu acest serviciu, cu siguranță nimeni nu va mai uita să achite taxa de drum. Adevărul este că peste 90% dintre cei prinși de camerele CNAIR fără rovinietă valabilă uită pur și simplu de această taxă, grijile vieții de zi cu zi contribuie semnificativ la acest eveniment neplăcut.
- Verificare rovinietă după număr – serviciul de verificare rovinietă după număr este foarte util în situația în care nu mai există cunoștință de data la care expiră rovinieta, ori dacă a expirat deja. Este o situație destul de des întâlnită în cazul șoferilor care cumpără rovinieta pe 12 luni. 1 an de zile este o perioadă destul de îndelungată, dacă se pierde chitanța de achiziție a rovinietei sunt șanse foarte mari să se uite efectiv de ea.
- Securitate maximă – portalul este 100% securizat, tranzacțiile sunt criptate 100% așa că cei care doresc să cumpere rovinieta online prin intermediul acestui portal o pot face liniștiți, șansele ca cineva să pună mâna pe datele lor bancare sunt zero. Există și un certificat SSL de top, care îmbunătățește semnificativ nivelul de securitate. Foarte multă lume este sceptică atunci când vine vorba de a face achiziții de pe site-uri noi de care nu au mai auzit și este normal să fie așa din moment ce internetul vuiește cu fel de fel de știri legate de atacuri cibernetice. Oamenii vor să-și știe banii în siguranță însă după cum spuneam mai sus, portalul roviniete.online este securizat 100%. Șansele ca cineva să fure date bancare în timpul tranzacțiilor sunt egale cu zero.
Eveniment
JazzUP Sea Fest On Tour: muzică live și ateliere artistice pentru copii Pe Faleză, La Foișor, în Tulcea
Publicat
acum 2 lunipe
august 1, 2024În data de 3 august 2024, Asociația Culturală CultART aduce Pe Faleză, La Foișor, două evenimente culturale de excepție: JazzUP Sea Fest On Tour și JazzUP Young On Tour. Aceste manifestări culturale, cofinațate de Primăria Municipiului Tulcea, își propun să transforme orașul într-un hub artistic vibrant, oferind publicului larg acces gratuit la concerte live și ateliere de educație muzicală pentru copii.
JazzUP Young On Tour se concentrează pe educația muzicală a copiilor și tinerilor, oferind ateliere interactive, sesiuni de mentorat cu artiști consacrați și oportunități de performance live. Scopul acestui proiect este de a inspira și cultiva noi talente muzicale, contribuind la dezvoltarea unei noi generații de muzicieni în județul Tulcea și în țară.
JazzUP Sea On Tour, pe de altă parte, aduce în scena locală concerte de muzică live autentice și conectează artiști de renume internațional cu comunitatea tulceană. Evenimentul din data de 3 august prezintă un concert memorabil susținut de Marta Popovici Quartet, ce va încânta publicul cu un mix autentic de jazz modern și fusion.
„JazzUP Sea Fest On Tour este o inițiativă culturală menită să aducă arta și muzica aproape de comunități, transformând spații publice emblematice în scene vibrante de creație și inspirație. Continuând succesul JazzUP Sea Fest din Constanța, ne-am dorit să extindem aceste manifestații artistice în toată regiunea Dobrogei, demonstrând că muzica unește oamenii și-i conectează cu rădăcinile lor culturale locale. Suntem recunoscători Primăriei Tulcea că s-a alăturat misiunii noastre de a oferi publicului larg manifestări culturale de înaltă ținută, accesibile tuturor, dar și reprezentanților acesteia care ne-au îndrumat exemplar” declară Valentin Ștefan Ștefăniță, președintele Asociației Culturale CultART și fondatorul conceptului JazzUP.
Aventura culturală JazzUP ajunge în Tulcea, după 10 reprezentații în Județul Constanța
Asociația Culturală CultART a dat startul seriei de manifestări culturale cu JazzUP Sea Fest, desfășurat în Constanța între 17-21 iulie. Acest eveniment a transformat orașul într-un epicentru de muzică live, îmbinând armonios jazz-ul clasic cu fusion și experiențial. După succesul din Constanța, festivalul s-a extins cu JazzUP Sea Fest On Tour, în perioada 23-28 iulie, aducând arta și muzica în diverse locații din județul Constanța, respectiv Murfatlar, Istria, Năvodari, Ovidiu sau Eforie.
După zece reprezentații culturale de excepție la nivel de județ, călătoria culturală ajunge în Tulcea, având următorul program:
JazzUP Young On Tour – 3 august 2024 – ateliere interactive și sesiuni de mentorat pentru copii, pe faleză, La Foișor
În intervalul orar 11:00 – 14:00 și 16:00 – 18:00, părinții și copiii sunt invitați să descopere o serie de ateliere captivante și educative, respectiv:
A1: Atelier de instrumente – Dragoș Uretyan și Anca Petrescu vor explora cu cei mici diverse instrumente muzicale și-i vor învăța tehnicile de bază;
A2: Atelier de actorie – Răzvan Gherasim împărtășește din secretele teatrului și susține module de interpretare și expresivitate scenică;
A3: Atelier de canto – Mircea Băjenaru perfecționează tehnici vocale și îmbunătățește expresivitatea emoțiilor prin muzică;
A4: Atelier de pictură – Sonia Mihăilescu introduce copiii în universul fascinant al culorilor;
A5: Atelier de muzică –Sabin Laviniu susține workshop-uri interactive în care prezintă participanților diverse stiluri muzicale;
A6: Atelier de dans –Sas Marian și Badea Cristina vor crea coregrafii spectaculoase, pline de energie, împreună cu cei prezenți.
- Top of Form
- Bottom of Form
JazzUP Sea Fest On Tour – 3 august 2024 – concert Marta Popovici Quartet, pe faleză, La Foișor
Începând cu ora 18.00, tulcenii sunt invitați la un concert spectaculos susținut de Marta Popovici Quartet, format din Marta Popovici (solistă) Andrei Petrache (pian și compoziție), Mike Alex (bas/contrabas) și Gabi Matei (percuție). Concertul prezintă un repertoriu de jazz modern și fusion, oferind o experiență muzicală inovatoare și captivantă, prezentă deja pe multe scene ale festivalurilor naționale și internaționale.
Așadar, JazzUP Sea Fest On Tour și JazzUP Young On Tour sunt mai mult decât simple festivaluri – sunt motoare de transformare culturală pentru municipiul Tulcea.
Pentru mai multe informații vă invităm să consultați pagina evenimentului pe www.jazzup.ro.
Parteneri
Ultimile stiri locale
Emil Păscuț și soluții pentru pensiile militare – Ziarul Incisiv de Prahova
Căciulata, parte a binecunoscutei stațiuni Călimănești-Căciulata, este una dintre cele mai apreciate destinații balneare din România, cunoscută pentru apele sale...
Mihaela Nistor: Specialistul de top care dezvăluie secretele posturii corecte în România
Descoperă cum îți poți transforma sănătatea prin echilibru și mers! Cine este Mihaela Nistor? Mihaela Nistor este un om pasionat...
Emil Pascut: Majorarea pensiei la Metrou ridică intrebări despre principiul contributivității în sistemul pensionării
Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Polițiștilor „Diamantul”, a dezvăluit că pensia unui muncitor necalificat de la metrou a fost recalculată...
Emil Pascut despre impactul prostiei în funcții decizionale și controversele OUG 59/2017
Emil Pascut, de la Sindicatul Diamantul, analizează diferența dintre prost și inteligent, subliniind că un „prost” care își cunoaște limitele...
Acer acordă atenție necesităților profesorilor pentru a oferi tehnologii inovatoare, cu adevărat concepute pentru aceștia
Cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorilor, Acer for Education a celebrat rolul esențial pe care îl joacă profesorii în modelarea...
Premiile Comerțului Online Românesc acordate în cadrul ediției de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
eMAG, FAN Courier, Sezamo, Dr. Max, Decathlon, Cărturești, Deichmann, Aosom, MatHaus și Cupio – printre companiile premiate la această ediție. Câștigătorii celei...
Stațiunea Căciulata – Locul ideal pentru tratament și recuperare – Ziarul Incisiv de Prahova
Scandalurile imobiliare din România: incercări de fraudă și complicități în cazul White Tower și Nordis Recorder.ro a publicat o investigație...
HONOR introduce funcția Google Circle to Search pentru Magic V3 și seria HONOR 200
Tehnologia AI devine acum mai accesibilă pe smartphone-uri pentru toată lumea grație colaborării dintre HONOR și Google [București, 10 Octombrie...
Cum să porți culori pastelate într-un mod sofisticat?
Culorile pastelate au fost întotdeauna asociate cu delicatețea și rafinamentul, evocând o atmosferă de calm și eleganță. Totuși, a le...
Visual Fan își consolidează strategia „Green by Allview” prin prezența intensă la evenimentele de profil din prima jumătate a lunii octombrie, SAB și Energy Expo
Brașov, 10 Octombrie 2024. Visual Fan, compania românească cu expertiză în inovația tehnologică, va participa în perioada 10-13 octombrie la Energy...
o călătorie controversată de la scrutinul public la beneficii mănoase în Ploiești – Ziarul Incisiv de Prahova
Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...
Piele catifelata si fara fire de par Alege Roial Ceara Epilat cu Azulena!
Epilatul poate fi uneori o provocare, mai ales daca te confrunti cu iritatii, durere sau dificultatea de a elimina firele...
Ce așteaptă românii de la bănci: rate corecte, empatie și transparență
9 octombrie, București. În vremuri nesigure, cu un război la graniță, inflație și dobânzi încă destul de ridicate, băncile trebuie...
impactul distructiv al Rafinăriei Astra asupra comunității din Mimiu – Ziarul Incisiv de Prahova
Confirmarea corupției la vârful PolițieiConfirmarea corupției instituționalizate în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și al Serviciului Județean Anticorupție Prahova,...
Canon lansează imageFORCE C7165, o nouă imprimantă multifuncţională care aduce inovaţii importante pentru companii
București, 8 octombrie 2024 – Continuând tradiţia de lider în inovaţii în domeniul imprimării, Canon lansează astăzi imageFORCE C7165, o imprimantă multifuncţională...
Big Data Week, în plină revoluție AI
*Festivalul internațional al datelor are loc la București pe 15-16 octombrie* București, 8 octombrie – Big Data Week, principalul eveniment care...
Top Știri ALBA
-
Socialacum O săptămână
Descoperă Aroma Unică a Cafelei Boabe Ethiopia
-
Uncategorizedacum 6 zile
Big Data Week, în plină revoluție AI
-
Exclusivacum O săptămână
Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Uncategorizedacum 5 zile
Ce așteaptă românii de la bănci: rate corecte, empatie și transparență
-
Culturăacum 4 zile
Cum să porți culori pastelate într-un mod sofisticat?
-
Uncategorizedacum 4 zile
HONOR introduce funcția Google Circle to Search pentru Magic V3 și seria HONOR 200
-
Socialacum 5 zile
Piele catifelata si fara fire de par Alege Roial Ceara Epilat cu Azulena!
-
Afaceriacum O săptămână
Descopera cele mai avantajoase solutii de inchirieri auto